Bestemmingsplan“Dennendijk 2a en 2b”, Zutphen

Logo Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 30 juni 2017 tijdens de algemene openingstijden bij het loket voor een ieder ter inzage ligt:

B estemmingsplan Dennendijk 2a en 2b

Het bestemmingsplan ziet op het mogelijk maken van het uitbreiden van de melkveehouderij aan de Dennendijk 2a en 2b te Zutphen.

Plangebied

Het plangebied is gelegen in het buitengebied van Zutphen aan de Dennendijk 2a en 2b ten zuiden van de rondweg Zutphen – Warnsveld (N314) en ten oosten van het sportpark ’t Meijerink.

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 19 juni 2017 ten aanzien van de toelichting en verbeelding gewijzigd en ten aanzien van de regels ongewijzigd vastgesteld. De wijziging betreft de locatie voor de boscompensatie, op de verbeelding in het ontwerpbestemmingsplan gesitueerd ten westen van het plangebied haaks op de Dennendijk. De locatie van de boscompensatie is verplaatst op hetzelfde perceel alleen nu evenwijdig aan en op een afstand van circa 75 meter van de Dennendijk. De omvang van de boscompensatie (360 m²) is ongewijzigd gebleven.

Beroep

Tegen het ontwerp van het plan zijn zienswijzen naar voren gebracht. Tevens is bij de vaststelling de hiervoor genoemde wijzigingen in het plan aangebracht. De indiener van zienswijzen die tevens belanghebbende is en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen, alsmede een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen kan beroep instellen.

Beroep kan tot en met 11 augustus 2017 worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak kunt u, tegelijkertijd, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 12 augustus 2017. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Plan inzien

Het bestemmingsplan “Dennendijk 2a en 2b” kunt u inzien in het stadhuis, bij het Loket tijdens de algemene openingstijden. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl/plannenterinzage. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op  www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp1507Dennendijk2a-vs01

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp1507Dennendijk2a-vs01

Anterieure overeenkomst

Conform artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening wordt bekend gemaakt dat ten behoeve van deze ontwikkeling er op 24 januari 2017 een anterieure overeenkomst is gesloten met de initiatiefnemer. De zakelijke beschrijving van de overeenkomst ligt bij de stukken ter inzage bij het loket van het gemeentehuis. Tegen de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of een bezwaarschrift worden ingediend.

Zutphen, 29 juni 2017

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven