Rectificatie Kennisgeving,  windpark Delfzijl-Zuid uitbreiding

Logo Groningen

Direct ten zuiden van het bestaande windpark Delfzijl-Zuid ligt een gebied dat de provincie Groningen in de Provinciale Omgevingsvisie heeft aangewezen voor windenergie. Er worden 16 windturbines opgericht, met een maximale masthoogte van 136 m en een maximale tiphoogte van ca. 204m. Het opwekkend vermogen van de turbines is per turbine ca. 4 MW.

Windpark Delfzijl Zuid uitbreiding is onderdeel van een groter door de provincie aangewezen windconcentratiegebied, zich uitstrekkend vanaf de Schermdijk vóór de zeewering aan de noordgrens van het industriegebied Oosterhorn, tot het in 2014 aangewezen gebied Geefsweer aan de westzijde van het bestaande park in Zuid.

Windpark Delfzijl Zuid uitbreiding ligt rondom de Zomerdijk. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door het bestaande windpark Delfzijl-Zuid, aan de westzijde door de Provinciale weg N362 (de weg van Delfzijl naar Scheemda) en aan de oostzijde door het Termunterzijldiep. De zuidzijde van het plangebied wordt begrensd door een denkbeeldige kromme lijn van Overtocht tot aan het Termunterzijldiep.

Tot en met 16 juni 2017 kon een zienswijze worden ingediend op het bestemmingsplan, MER en bijbehorende onderzoeken en de ontwerp-omgevingsvergunning.

Ontwerp-omgevingsvergunning, aanvraag en bijlagen

Gebleken is dat gedurende bovengenoemde ter inzage legging de aanvraag om omgevingsvergunning en enkele bijlagen (digitaal) niet beschikbaar zijn geweest. Daarom is besloten de ontwerp-omgevingsvergunning, aanvraag en bijlagen welke niet al ter inzage hebben gelegen opnieuw voor een periode van zes weken ter inzage te leggen en deze open te stellen voor een zienswijzenperiode.

Tegen de documenten welke al zes weken ter inzage hebben gelegen kan geen zienswijze worden ingediend.

Procedure

Op grond van artikel 3.22 Algemene wet bestuursrecht (Awb) treedt de provincie op als coördinerend bestuursorgaan voor het Windpark Delfzijl Zuid uitbreiding. De gemeente blijft het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en de provincie voor de vergunningen.

Ter inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning, aanvraag  en onderliggende stukken liggen van 26 juni 2017 tot en met 7 augustus 2017 ter inzage. U kunt het document inzien op de volgende locaties

 

  • 1.

    Gemeente Delfzijl

  • 2.

    Provincie Groningen,

  • 3.

    Openbare bibliotheek

  • 4.

    Bibliotheek  't Hamrik

  

Digitaal

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken  zijn in te zien via www.delfzijl.nl, door achtereenvolgens te klikken op ‘Bestuur en Beleid’, ‘of onder het kopje www.provinciegroningen.nl onder bekendmakingen of www.provinciegroningen.nl/windparken.

  

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit indienen bij de Provincie Groningen, Gedeputeerde Staten van Groningen o.v.v. ‘ontwerp-omgevingsvergunning windpark Delfzijl zuid uitbreiding, Postbus 610, 9700 AP Groningen of mailen naar: a.prinsen@provinciegroningen.nl

Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: 'ontwerp-omgevingsvergunning windpark Delfzijl zuid uitbreiding ‘. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer A. Prinsen tel.: 050-3164489 .

  

Delfzijl, 21 juni 2017

Naar boven