MER-beoordeling

Logo Moerdijk

Costi BV is voornemens om een vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan te vragen voor het uitbreiden en wijzigen van een bestaande varkenshouderij gelegen aan de Boerendijk 27 te Fijnaart.

In de voorgenomen situatie zal het bedrijf geheel gesloten worden gemaakt, waardoor alle gespeende biggen op de eigen locatie afgemest kunnen worden. Hiertoe zal een nieuwe stal worden gebouwd voor de huisvesting van in totaal 2.904 vleesvarkens en 2.640 gespeende biggen.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r. beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat het college van Burgemeester en wethouders van Moerdijk, voordat de aanvraag omgevingsvergunning in behandeling genomen kan worden, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieu-effectbeoordeling aangegeven criteria. Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Burgemeester en wethouders van Moerdijk besloten dat voor deze activiteit geen MER opgesteld hoeft te worden.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 12 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Moerdijk. Voor locatie, tijdstippen en dagen waarop u de stukken kunt inzien, verwijzen wij u naar de website van de gemeente. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw P. Lauwerijssen, telefoon 013 – 206 01 00.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Aan deze procedure is het zaaknummer 16100509 gekoppeld. U dient bij correspondentie dit zaaknummer te vermelden.

Tilburg, juni 2017

Naar boven