Ontwerp bestemmingsplannen voor de kernen Beesd en Deil en ontwerp omgevingsvergunning voor een woning aan de Dr. A. Kuyperweg (ten zuiden van nummer 63) te Beesd ter inzage

Logo Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 23 juni 2017 liggen gedurende zes weken de ontwerpen van de bestemmingsplannen Beesd 2018 en Deil 2018 ter inzage. Tevens ligt het ontwerp van de gecoördineerd voorbereide omgevingsvergunning voor de bouw van een woning aan de Dr. A. Kuyperweg (ten zuiden van nummer 63) te Beesd ter inzage. Zienswijzen kunnen worden ingediend tot en met donderdag 3 augustus 2017 bij het college van burgemeester en wethouders.

Raadplegen stukken

De bestemmingsplannen kunt u raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De identificatienummers van de plannen zijn: NL.IMRO.0236.BEEBeesd2018-ONT01 en NL.IMRO.0236.DEIDeil2018-ONT01. Bovendien kunt u PDF-bestanden van het bestemmingsplan downloaden via de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl/bestemmingsplaninzien. Verder heeft u de mogelijkheid om de papieren versie van het bestemmingsplan op afspraak in te zien bij het klantencontactcentrum van de gemeente Geldermalsen. De ontwerp omgevingsvergunning is uitsluitend op afspraak in te zien bij het klantencontactcentrum van de gemeente Geldermalsen.

Toe lichting

De geldende bestemmingsplannen voor Deil en Beesd zijn bijna 10 jaar oud. Dat betekent dat de gemeente op basis van de Wet ruimtelijke ordening verplicht is om de bestemmingsplannen te actualiseren. De actualisatie heeft tot doel om de bestaande ruimtelijke en planologische situatie en recent toegestane nieuwe ontwikkelingen te voorzien van een passende planologische regeling. Hierbij wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de bestemmingsplanregels die voor recent vastgestelde bestemmingsplannen voor andere kernen zijn gebruikt.

Deze bieden enige uitbreidingsruimte voor bestaande gebouwen, maar laten geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen toe. De plangebieden van beide bestemmingsplannen sluiten aan bij het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied dat in voorbereiding is; dit betekent dat enkele gebieden aan de randen van de dorpen nu bij het bestemmingsplan voor de kern worden betrokken. In Beesd gaat het om het bebouwde gebied langs de Parkweg, in Deil gaat het om een gebied ten westen van de Krooiweg en ten noorden van de Zoetenhoek.

Wijzigingen in ontwerpbestemmingsplan ‘Deil 2018’

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Deil 2018’ is op enkele onderdelen gewijzigd. De belangrijkste wijziging is dat het perceel waarop de herbouw van Palmensteyn is gepland, geen onderdeel meer vormt van het bestemmingsplan ‘Deil 2018’. Deze herbouw wordt mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan ‘Palmesteyn Deil’. De andere wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan ‘Deil 2018’ zijn terug te vinden in het Inspraakdocument. Dit Inspraakdocument vormt een bijlage bij het bestemmingsplan.

Wijzigingen in ontwerpbestemmingsplan ‘Beesd 2018’

Het ontwerpbestemmingpslan ‘Beesd 2018’ is ook op enkele onderdelen gewijzigd naar aanleiding van inspraak en voortschrijdend inzicht. Grootschaliger wijzigingen betreffen het wijzigen van de bestemming voor het gebied langs de Parkweg. Hier is een gemengde bestemming opgenomen die meer recht doet aan het woon-werkkarakter van dit gebied. Daarnaast is een voorlopige bestemming opgenomen om de bouw van een woning aan de Dr. A. Kuyperstraat (ten zuiden van nummer 63) mogelijk te maken.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 3 augustus 2017) kan een ieder een zienswijze (geen e-mail) sturen naar het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via het secretariaat van de afdeling MRO (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven