Windpark Bijvanck ontwerp-ontheffing Wet natuurbescherming

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland delen mee dat zij een aanvraag om ontheffing ingevolge de Wet Natuurbescherming hebben ontvangen voor de bouw en het in gebruik nemen van vier windturbines ten zuiden van Angerlo (gemeente Zevenaar).

De ontwerp-ontheffing ligt vanaf 23 juni 2017 ter inzage voor een periode van zes weken. Zienswijzen kunnen worden ingediend.

 

Achtergrond

Vanaf 2013 is op verzoek van initiatiefnemer, Raedthuys Groep B.V., gewerkt om de realisatie van de vier windturbines op de locatie Bijvanck mogelijk te maken. Het verzoek van initiatiefnemer is gedaan op grond van bepalingen in de Elektriciteitswet 1998.

Op 29 juni 2016 hebben Provinciale Staten besloten de provinciale coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder b Wet ruimtelijke ordening toe te passen. Door het toepassen van genoemde coördinatieregeling worden de afzonderlijke procedures, zoveel als mogelijk, gelijktijdig doorlopen.Op 24 mei 2017 is het inpassingsplan Windpark Bijvanck vastgesteld. Vervolgens zijn de Omgevingsvergunning Wabo en de watervergunning op grond van de Keur van het waterschap Rijn en IJssel verleend. Deze besluiten liggen gelijktijdig met de ontwerp-ontheffing ter inzage.

De ontwerp-ontheffing op grond van de Wet natuurbescherming is in het kader van de gecoördineerde procedure een tweede tranche.

 

Ter inzage legging

Met ingang van vrijdag 23 juni tot en met 4 augustus ligt de ontwerp-ontheffing met de daarop betrekking hebbende stukken, ter inzage.

Tijdens de terinzagelegging kunt u uw zienswijze indienen.

 

Hoe kunt u kennis nemen van de ontwerp-ontheffing?

De ontwerp-ontheffing en bijbehorende stukken zijn te vinden op www.gelderland.nl/windparkbijvanck

Ook op de volgende locaties kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:

 

• Provincie Gelderland:

Tot 3 juli 2017: gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1a in Arnhem;

Vanaf 3 juli 2017: Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem;

• Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2 in Doetinchem;

• Gemeente Zevenaar, Kerkstraat 27 in Zevenaar;

• Gemeente Montferland, Bergvredestraat 10 in Didam;

• Gemeente Doetinchem, Raadhuisstraat 2 in Doetinchem;

• Gemeente Doesburg, Philippus Gastelaarsstraat 2 in Doesburg;

• Gemeente Bronckhorst, Elderinkweg 2 in Hengelo (Gld).

 

In de periode van 23 juni tot en met 4 augustus 2017 kunt u uw zienswijze indienen. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk. Vermeld ook uw naam, adres en overige contactgegevens.

Tevens dient te worden vermeld: 'zienswijze ontwerp-ontheffing Windpark Bijvanck'.

In geval van een schriftelijke zienswijze dient het zaaknummer 2012-010729 en 2017-008226 te worden vermeld.

Stuur uw schriftelijke zienswijze naar:

Gedeputeerde Staten van Gelderland

T.a.v. dhr. A.N. Janse

Postbus 9090,

6800 GX ARNHEM

 

Digitaal: post@gelderland.nl

 

Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de gestelde termijn van zes weken inbrengen door op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur een afspraak te maken met de heer A.N. Janse, Coördinator vergunningen Windpark Bijvanck. De heer Janse is bereikbaar via het telefoonnummer 026-3599999 (provincieloket). Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

Wat gebeurt er verder?

Na besluitvorming zal de ontheffing en de daarop betrekking hebbende stukken opnieuw voor zes weken ter inzage worden gelegd. Tijdens deze termijn kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen een of meer besluiten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. In de kennisgeving zal u hierover te zijner tijd nader worden geïnformeerd.

 

Wilt u meer weten?

Bel het Provincieloket, telefoonnummer (026) 359 99 99.

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven