Vastgesteld bestemmingsplan‘Bestemmingsplan Jorwert – Fûns 6 en 8’

Logo Littenseradiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 mei 2017 het bestemmingsplan ‘Jorwert – Fûns 6 en 8’ heeft vastgesteld. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpplan gewijzigd vastgesteld.

Ter inzage en raadplegen van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 29 juni 2017 gedurende zes weken (tot en met 9 augustus 2017) in het gemeentehuis (afdeling Vergunningen en Handhaving), Keatsebaen 1 te Wommels, ter inzage. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag eveneens van 14:00 – 16:00 uur. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad Bestemmingsplannen). Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0140.PHBtngbFuns6en8-VA01.

Nadere informatie over het bestemmingsplan

Door middel van het bestemmingsplan wordt voorzien in een planologische regeling voor het feitelijke gebruik van de percelen Fûns 6 en 8 te Jorwert. In het bestemmingsplan Bûtengebiet zijn deze percelen gezamenlijk opgenomen als één agrarisch bedrijf. De voormalige boerderij op het perceel Fûns 8 wordt echter alleen voor woondoeleinden gebruikt in combinatie met caravanstalling in de bijbehorende oude ligboxenstal. Dit gebruik wordt vastgelegd en vervangende nieuwbouw ten behoeve van de caravanstalling wordt mogelijk gemaakt.

Wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is in het door de raad vastgestelde bestemmingsplan een wijziging aangebracht. Op verzoek van de provinsje is de wijzigingsbevoegdheid voor het realiseren van een tweede bedrijfswoning in de bestemming Agrarisch uit het plan gehaald. Artikel 3.7.4 Wijziging tweede bedrijfswoning is verwijderd uit het plan en daarmee samenhangend zijn de artikelnummers 3.7.5 t/m 3.7.9 gewijzigd naar 3.7.4 t/m 3.7.8.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan betreffende het vastgestelde bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingediend bij de Raad van State door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 2.

    een belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen de wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening (verzoek om schorsing) in te dienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift. Voor het indienen van een beroep en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierrecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor meer informatie over het raadsbesluit en de beroepsmogelijkheid kunt u contact opnemen met mevrouw S. Mollema van de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer 0515 – 334474.

  

Wommels, 28 juni 2017.

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Dr. J. Liemburg, burgemeester.

Drs. J. Folkerts, secretaris.

 

Naar boven