Verkeersbesluit tijdelijk instellen van twee gehandicapten parkeerplaatsen en de fysieke afsluiting van een deel van het Bachplein in Maarssen, Stichtse Vecht

Logo Stichtse Vecht

BEVOEGDHEID

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en bij besluit, Algemeen Mandaat maart 2013, van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht is het dagelijks bestuur bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Stichtse Vecht.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Krachtens artikel 37 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer dient een verkeersbesluit te worden genomen voor de in artikel 34 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer bedoelde tijdelijke plaatsingen en tijdelijke maatregelen met een langere duur dan vier maanden.

Het verkeerbesluit betreft het tijdelijk instellen van twee gehandicapten parkeerplaatsen en een fysieke afsluiting van een deel van het Bachplein in Maarssen. Deze afsluiting geldt alle motorvoertuigen, uitgezonderd fietsers en bromfietsers.

Het verkeersbesluit komt op verzoek van huisartsenpraktijk Van Wincoop. De praktijk moet na een brand opnieuw opgebrouwd worden. Voor het tijdelijk onderbrengen van de huisartsenpraktijk wordt er op een deel van de rijbaan van het Bachplein tijdelijke huisvesting geplaatst in de vorm van zogenaamde ‘portocabines’ om patiënten in eigen omgeving van medische zorg te voorzien. Hierdoor is het rondrijden van Bachplein tijdelijk niet mogelijk.

Het doel van dit verkeersbesluit is een verkeersveilige omgeving te creëren voor de patiënten en medewerkers van de huisartsenpraktijk. Het verkeersbesluit geldt tot en met 31 december 2017.

Met het verkeersbesluit:

  • Wordt de veiligheid op en rond de Bachplein in Maarssen gewaarborgd;

  • Worden de weggebruikers en passagiers beschermd;

  • Wordt het voorkomen of beperken van de door verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade beoogd;

  • Wordt de garantie voor de bereikbaarheid voor bewoners, patiënten en medewerkers van de tijdelijke locatie van de huisartsenpraktijk aan het Bachplein, beoogd;

  • Wordt de bereikbaarheid van de hulpdiensten voor de zorgvoorziening gegarandeerd.

Het is dan ook gewenst om op het Bachplein, tegenover nummer 20, tijdelijk twee gehandicapten parkeerplaatsen in te stellen. Dit om de bereikbaarheid voor mindervaliden van de huisartsenpraktijk te garanderen.

Daarnaast is het gewenst om een deel van de rijbaan van het Bachplein, aan de zijde van het transformatorhuisje (nummer 22tra) tussen nummer 20 en de kruising met de Beethovenlaan in Maarssen, tijdelijk fysiek af te sluiten voor alle motorvoertuigen, uitgezonderd fietsers en bromfietsers. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om rond het Bachplein in te rijden.

Voor deze maatregelen worden op het Bachplein, tegenover nummer 20, verkeersborden E06 uit bijlage 2 van het RVV 1990 geplaatst. Daarnaast worden tegenover nummer 20 en de kruising met de Beethovenlaan fysieke blokkades, in de vorm van betonnen barrières, geplaatst.

Conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) is er overleg geweest met de door de korpschef van politie gemandateerde vertegenwoordiger van eenheid Midden Nederland, team verkeer, cluster West-Utrecht. Deze adviseert positief aan onderhavig besluit.

BELANGEN AFWEGING

Het doel is om, ten tijde van de verbouwing van huisartsenpraktijk Van Wincoop, tijdelijk een bereikbare en veilige omgeving te realiseren voor de aanbieding van medische zorg.

Het belang van de veiligheid van alle weggebruikers en met name de patiënten van de huisartsenpraktijk is leidend in deze afweging.

Daarnaast is het belang van de bereikbaarheid van hulpdiensten en daarmee de algemene veiligheid gewogen.

Voor bewoners van het Bachplein, met name de bewoners van huisnummer 14-20 is het tijdelijk niet mogelijk rond het plein te rijden. Zij zullen via het gedeelte van het Bachplein voor huisnummer 2 en 4 moeten rijden. Hier zal tijdelijk een geringe toename in verkeersbewegingen komen.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen besluit het dagelijks bestuur van de gemeente Stichtse Vecht om op het Bachplein tegenover nummer 20 tijdelijk twee gehandicapten parkeerplaatsen in te stellen en een deel van de rijbaan van het plein, aan de zijde van het transformatorhuisje (nummer 22 tra) tussen Bachpleinnummer 20 en de kruising met de Beethovenlaan in Maarssen, fysiek af te sluiten voor alle motorvoertuigen, uitgezonderd fietsers en bromfietsers. Het verkeersbesluit geldt tot en met 31 december 2017.

Hiervoor worden tegenover Bachplein nummer 20 verkeersborden E06 (bijlage 2 RVV 1990) en tegenover Bachplein nummer 20 en bij de kruising met de Beethovenlaan fysieke blokkades geplaatst.

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht

namens hen,

M. Bruins Slot

Teamleider Team Buiten

Maarssen, 8 juni 2017

BEZWAAR MAKEN

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit verkeersbesluit in de Staatscourant bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift kunt u richten aan Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht, t.a.v. de bezwaarschriftencommissie, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Naast het indienen van een bezwaarschrift kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Sector bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Dit om het in werking treden van het besluit op te schorten.

Naar boven