Vaststelling Wijzigingsplan ‘De Pastorijtuin Schijndelseweg/Schildershof Sint-Michielsgestel’

Logo Sint-Michielsgestel

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 6 juni 2017 het Wijzigingsplan ‘De Pastorijtuin Schijndelseweg/Schildershof Sint-Michielsgestel’ (ten opzichte van het ontwerp Wijzigingsplan) gewijzigd hebben vastgesteld. Het Wijzigingsplan betreft de realisatie van 4 grondgebonden woningen en een multifunctionele ruimte in de tuin van de Protestantse Kerk, gelegen tussen Schijndelseweg en Schildershof in Sint-Michielsgestel.

 

In het bestemmingsplan ‘Centrum Sint-Michielsgestel 2010’ is de bevoegdheid voor burgemeester en wethouders opgenomen om, met toepassing van artikel 3.6, lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening, de bestemming te wijzigen ten behoeve van de bouw van 4 woningen en een multifunctionele ruimte voor de kerk. De woningen komen aan de noordzijde van de tuin te liggen aan het Schildershof. De multifunctionele ruimte komt aan de zuidzijde van de tuin te liggen aan de Schijndelseweg.

 

Het betreffende Wijzigingsplan was reeds op 7 juli 2015 door burgemeester en wethouders vastgesteld. Echter dit besluit tot vaststelling is door de Raad van State op 3 augustus 2016 vernietigd.

 

Het betreffende Wijzigingsplan is ten opzichte van het ontwerp Wijzigingsplan met de volgende wijzigingen vastgesteld:

  • 1.

    Aan artikel 3 ‘Maatschappelijk’ van de regels wordt aan 3.2.1 een maximaal bouwoppervlak voor de multifunctionele accommodatie toegevoegd van 219 m2.

  • 2.

    Aan artikel 5 ‘Wonen – 1’ van de regels wordt aan 5.2.1 een maximaal bouwoppervlak voor de woningen toegevoegd van 490 m2.

  • 3.

    In artikel 5 ‘Wonen – 1’ van de regels worden in 5.2.1, sub e en f de maximale goot- en bouwhoogte voor hoofdgebouwen gewijzigd in respectievelijk 4 en 8 meter.

  • 4.

    Aan artikel 4 ‘Tuin’ van de regels wordt aan de bestemmingsomschrijving in 4.1. toegevoegd ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen – erfafscheiding: tevens de instandhouding en bescherming van de muur als ook ter plaatse van de aanduiding ‘beeldbepalende boom: tevens de instandhouding en bescherming van een beeldbepalende boom.

  • 5.

    In artikel 4 ‘Tuin’ van de regels worden de bepalingen in 4.2.1 en 4.2.2. sub c en d geschrapt.

  • 6.

    Aan artikel 3 ‘Maatschappelijk’ en artikel 4 ‘Tuin’ wordt een vergunningstelsel toegevoegd conform artikel 5.4.1 in verband met de aanduiding ‘beeldbepalende boom (beb)’.

  • 7.

    Aan artikel 4 ‘Tuin’ wordt een vergunningstelsel toegevoegd in verband met de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen – erfafscheiding (sw-e)’ in verband met de beeldbepalende waarde van de muur.

  • 8.

    Aan de verbeelding worden de aanduidingen ‘beeldbepalende boom (beb)’ opgenomen ten behoeve van de kruinen van de drie ten zuiden van het plangebied staande bomen.

  • 9.

    Op pagina 23 van de toelichting wordt onder sub i de verwijzing naar paragraaf 4.7 gewijzigd in 4.10.

  • 10.

    Aan paragraaf 4.9 van de toelichting van het wijzigingsplan wordt een motivering en beschrijving van het groenplan toegevoegd.

  • 11.

    De 1e zin van paragraaf 7.1, 2e alinea van de plantoelichting kan worden geschrapt;

  • 12.

    In de regels (artikel 3 ‘Maatschappelijk’, artikel 3.2.1 lid e) wordt opgenomen dat de multifunctionele ruimte ten behoeve van de kerk geprojecteerd dient te worden tegen het kerkgebouw. In hetzelfde artikel 3 wordt een (binnenplanse) afwijkingsbevoegdheid opgenomen dat hiervan met omgevingsvergunning kan worden afgeweken indien de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed hier schriftelijk mee kan instemmen;

  • 13.

    Het Bomen/Groen-plan, bijlage 1 van het Wijzigingsplan, wordt geïntensiveerd, met in totaal 19 bomen, een hulst en diverse hagen. De daadwerkelijke realisatie van dit Bomen/groen-plan wordt in artikel 8.1 lid d van de planregels binnen een nieuw op te nemen artikel 8 (algemene gebruiksregels) als voorwaardelijke verplichting opgenomen;

  • 14.

    De regels van de bestemming ‘Wonen – 1’’ (artikel 5.2.1 lid b) zijn zo aangepast dat er geen woningen met een plat dak gerealiseerd kunnen worden en dat er geen woningen gerealiseerd kunnen worden met meer dan één bouwlaag met zadeldak;

  • 15.

    De regels zijn zo aangepast, dat er binnen de directe bouwregels geen overschrijding van de 40% aan maximaal te bebouwen oppervlakte kan plaatsvinden. Zo is de mogelijkheid van het oprichten van (15 m2) aan nutsvoorzieningen geschrapt. Bovendien is het oprichten van bouwwerken geen gebouwen zijnde nu gekoppeld aan het maximaal bebouwingsoppervlak voor de bestemmingen ‘Maatschappelijk’, ‘Wonen – 1’ en ‘Tuin’.

     

Er is geen exploitatieplan, als bedoeld in artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening vastgesteld, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is middels een gesloten anterieure exploitatieovereenkomst.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het Wijzigingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van vrijdag 16 juni 2017 tot en met donderdag 27 juli 2017 voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de reguliere openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073-5531111).

Het digitale Wijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.WP2014SMGCENTRP103-VA01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.WP2014SMGCENTRP103-VA01

Beroep

Tegen de vaststelling van het Wijzigingsplan kan gedurende genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die destijds tegen het ontwerp-Wijzigingsplan een zienswijze hebben ingediend bij burgemeester en wethouders. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Tegen de bij de vaststelling genoemde/aangebrachte wijzigingen kan elke belanghebbende beroep instellen.

 

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het vaststellingsbesluit en het Wijzigingsplan treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels, bereikbaar op telefoonnummer (073) 5531626.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

 

Sint-Michielsgestel, 15 juni 2017

Naar boven