Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Velp 2016 Woongebieden-Zuid, gemeente Rheden

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan Velp 2016 Woongebieden-Zuid op 30 mei 2017 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Ligging plangebied

Het plan betreft het zuidelijke deel van het dorp Velp, inclusief de spoorlijn, het stationsgebied en gronden langs de A12 en A348 die nu zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’.

Een gebied gelegen tussen de Reigerstraat, Gruttostraat en Eiberstraat blijft buiten dit plan. Daarnaast is bij de vaststelling besloten om het plangebied te wijzigen in die zin dat de locatie van het Lorentzhuis in Velp niet wordt meegenomen.

Voor het bedrijventerrein De Beemd is een afzonderlijk bestemmingsplan opgesteld.

Inhoud

Dit bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard waarbij de bestaande mogelijkheden zijn geactualiseerd. Het plan geeft een actueel beeld van de toegelaten bouw- en gebruiksmogelijkheden in deze woongebieden. Enkele ontwikkelingen die zijn meegenomen in het plan zijn de woningbouw op de oostelijke hoek van de Alexanderstraat met de Zuider Parallelweg, het herstructureringsplan voor de Beltjeshofstraat.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is op een aantal onderdelen door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen hebben in hoofdlijnen betrekking op de volgende onderdelen:

  • 1

    Enkele aanpassingen op perceelsniveau van de indeling van de bestemmingen Wonen en Tuin.

  • 2

    Het vervallen van de mogelijkheid van een kwekerij aan de Gasthuislaan 4-6.

  • 3

    Het aanpassen van de gedoogregeling met betrekking tot Reinaldstraat 31/31a.

  • 4

    De locatie van het Lorentzhuis, Rijnstraat 1 te Velp, wordt niet meegenomen in dit bestemmingsplan.

  • 5

    Het toestaan van een extra kamereenheid bij de IJsselstraat 1.

  • 6

    Verbetering van een aanduiding voor kamerverhuur bij Alexanderstraat 3/5.

  • 7

    Het aanpassen van enkele bouwgrenzen bij het plan voor de Beltjeshofstraat e.o.

  • 8

    Weergeven van het bestaande aantal wooneenheden op enkele locaties.

  • 9

    Wijzigen van bestemming Wonen naar Bedrijf voor locatie IJsselstraat 35.

  • 10

    Het opnemen van een aanduiding voor een fietspad aan de rand van landgoed Larenstein.

  • 11

    Aanpassing in de begripsbepaling ‘zorgwoning’.

De exacte beschrijving van de wijzigingen is opgenomen in de Nota van wijzigingen welke bij de stukken ter inzage wordt gelegd.

Ter inzage

Er zijn tijdens de tervisielegging zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen.

De wijzigingen zien op het beperken van onnodige bouwhoogte in het plan.

Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken zijn met ingang van 15 juni 2017 gedurende zes weken (beroepstermijn) ter inzage in het gemeentehuis bij de Servicebalie, Hoofdstraat 3 te De Steeg.

U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmings-plannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPVZ2016-VA01. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Ten behoeve van dit bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders van Rheden op 1 februari 2017 hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege het wegverkeer vastgesteld als bedoeld in de Wet geluidhinder. Deze hogere waarden zijn vastgesteld in verband met de toegestane woningen op de locatie hoek Alexanderstraat - Zuider Parallelweg. Deze locatie ligt binnen de zone van de spoorlijn Arnhem-Zutphen. Het besluit ligt tegelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde beroepstermijn kan beroep worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep zich richt op de wijzigingen die gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarde treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen die termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend tegen een besluit. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het indienen van beroep en voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

De Steeg, 14 juni 2017

Naar boven