Kennisgeving Ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeenten Laren en Hilversum voor de realisering van de Hoogwaardig Openbaar Vervoer-busbaan in het Gooi, deelgebied Laren – Hilversum, de aanleg van een natuurbrug (ecoduct), de aanleg van een tunnel in de Oosterengweg en twee parallelwegen langs de Oosterengweg, de aanleg van een weg tussen de Oosterengweg tot de Liebergerweg en de verlegging van de Weg over Anna’s Hoeve met een vrijliggend fietspad, met bijkomende werken

De Minister van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat ingevolge artikel 72a van de onteigeningswet een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. Het ontwerp koninklijk besluit wijst op verzoek van gedeputeerde staten van Noord-Holland bij brief van 8 maart 2017, kenmerk 846579/917430, aangevuld bij e-mail van 11 maart 2017, ten name van de provincie Noord-Holland, onroerende zaken ter onteigening aan in de gemeenten Laren en Hilversum.

De onteigening wordt verzocht voor de realisering van de Hoogwaardig Openbaar Vervoer-busbaan in het Gooi, deelgebied Laren – Hilversum (km. 0.125 tot km. 3.230), de aanleg van een natuurbrug (ecoduct) ter hoogte van km. 0.70 tot km. 0.90 van de Hoogwaardig Openbaar Vervoer-busbaan, de aanleg van een tunnel in de Oosterengweg en twee parallelwegen langs de Oosterengweg (km. 0.0 tot km. 0.54), de aanleg van een weg tussen de Oosterengweg (km. 0.40) tot de Liebergerweg en de verlegging van de Weg over Anna’s Hoeve met een vrijliggend fietspad (km. 0.10 tot km. 2.415), met bijkomende werken in de gemeenten Laren en Hilversum.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en de ingevolge artikel 63, tweede lid, van de onteigeningswet vereiste stukken liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • gemeente Hilversum, Stadskantoor, Oude Enghweg 23 te Hilversum (openingstijden staan op de website van de gemeente);

  • gemeente Laren, BEL Combinatie, Zuidersingel 15 te Eemnes;

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Het ontwerp koninklijk besluit met de onteigeningsstukken ligt ter inzage vanaf 27 juni 2017 tot en met 7 augustus 2017.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, afdeling BJV Publiekrecht, onder vermelding van dossiernr. 2017-09. Een schriftelijke reactie kan per post worden verzonden naar Postbus 2232, 3500 GE Utrecht of per e-mail naar cdloketonteigening@rws.nl.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, mevrouw S.E.M. Rob-Russel, telefoon 06 – 12 09 75 85, of de heer A.H.W. Steenvoorden, telefoon 06 – 13 27 13 84.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Voor degenen die in hun zienswijzen te kennen hebben gegeven van de gelegenheid gebruik te willen maken om te worden gehoord, vindt deze hoorzitting plaats op 6 september 2017 om 14.00 uur in het Amrâth Hotel Lapershoek, Utrechtseweg 16 te Hilversum. Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.

Naar boven