Bestemmingsplan ‘Selwerderhof e.o.’

Logo Groningen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Selwerderhof e.o.’ ligt met ingang van 26 januari 2017 gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1 op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Het nieuwe bestemmingsplan is in hoofdzaak een bevestiging van de bestaande stedenbouwkundige structuur. De feitelijke en/of bestaande juridische situatie is vastgelegd. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen beoogd.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Plataanlaan (de noordelijke ringweg) in het zuiden, de spoorlijn Groningen-Delfzijl/ Roodeschool in het oosten, het Van Starkenborgkanaal en de sloot ten noorden van het Selwerderhof in het noorden en de Paddepoelsterweg in het westen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. U komt bij de pdf-bestanden (‘papieren versie’) van het plan door aanklikken van het bestemmingsplan onder ‘Actuele bestemmingsplannen’. U kunt daar ook doorklikken naar de digitale bestemmingsplankaart. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP559Selwerderhof-ow01.

Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op plannen.groningen.nl/ro-online/plannen.

Vanaf 26 januari tot en met 8 maart 2017 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

U kunt ook via gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen een zienswijze indienen. Dit kan uitsluitend door gebruik te maken van het webformulier dat u vindt onder ‘online zienswijze indienen’ bij het bestemmingsplan of bij raadpleging van het plan op de digitale bestemmingsplankaart. U krijgt direct een bevestiging van ontvangst.

Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, tel. (050) 367 8255.

Gemeente G roningen , 25 januari 201 7

Naar boven