1e Wijziging Detailhandelsstructuurvisie Leeuwarden 2014

Logo Leeuwarden

Van 15 juni 2017 tot en met 27 juli 2017 ligt de 1e Wijziging Detailhandelsstructuurvisie Leeuwarden 2014 met bijbehorende stukken ter inzage.

Aanleiding

Bij de behandeling van de stedenbouwkundige randvoorwaarden en welstandsrichtlijnen voor het LPF-terrein aan de Tesselschadestraat / Harlingertrekweg op 26 september 2016, is door de gemeenteraad de motie Supermarktbeleid aangenomen. Naar aanleiding hiervan is een wijziging voor het onderdeel supermarktbeleid doorgevoerd in de Detailhandelsstructuurvisie van 2014. De wijzigingen zijn vastgelegd in de nota 1e Wijziging Detailhandelsstructuurvisie Leeuwarden 2014.

Aanpassingen

Uitgangspunt van beleid blijft de goede spreiding van supermarktvoorzieningen c.q. buurt- en wijkwinkelcentra voor dagelijkse boodschappen in de stad. Binnen dit uitgangspunt past nieuwvestiging van supermarkten in de binnenstad. Daarnaast is in zowel de Vosseparkwijk/Heliconbuurt als in de Oldegalileën/Bloemenbuurt nog de mogelijkheid tot het vestigen van één supermarkt. Het huidige aantal m²’s winkelverkoopvloeroppervlak aan supermarkten in het stedelijk gebied wordt hierbij echter niet langer als bovengrens gehanteerd. Tevens is nieuwvestiging van supermarkten toegestaan als onderdeel van een nieuwe integrale gebiedsontwikkeling mits deze passend is binnen door de raad vast te stellen kaders.

Bijlage 3 van de structuurvisie uit 2014, waarin omvang en hiërarchie van supermarkten en de voorwaarden voor verplaatsing van bestaand supermarktvolume zijn opgenomen, komt te vervallen. Het onderdeel ‘Normatieve omrekenfactor bvo/wvo’ uit deze bijlage blijft wel gehandhaafd, maar is nu opgenomen in hoofdstuk hoofdstuk 4.Bijlage 5 van de detailhandelsstructuurvisie uit 2014 is eveneens komen te vervallen. In deze bijlage staat de motie van 30 juni 2014 over het supermarktbeleid. Door de voorgestelde aanpassing van het beleid is bijlage 5 achterhaald.

Inzage

De 1e Wijziging Detailhandelsstructuurvisie Leeuwarden 2014 met bijbehorende stukken kunt u inzien:

in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over de visie.

via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Geen bezwaar en beroep

Tegen een structuurvisie kan geen bezwaar en/of beroep worden ingesteld.

In werking treding

De 1e Wijziging Detailhandelsstructuurvisie treedt één dag na deze bekendmaking in werking.

Naar boven