Ontwerpbestemmingsplan Broekhorn 2017, ontwerpbesluit Hogere Waarden

Logo Heerhugowaard

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Broekhorn 2017’ voor een ieder ter inzage ligt. Tevens ligt overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder het bijbehorende ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het plangebied betreft Broekhorn. Broekhorn is gelegen aan de westzijde van Heerhugowaard. Het plangebied ligt ingeklemd tussen de provinciale weg N242 aan de oostzijde en het kanaal Alkmaar-Kolhorn aan de westzijde. Sinds 2013 wordt gewerkt aan de uitvoering van de gebiedsontwikkeling Broekhorn te Heerhugowaard.

De nieuwbouw aan de noordzijde van het plangebied (de deelgebieden Havenkwartier

en Parkhof) is al voor een groot deel gerealiseerd. Als gevolg van gewijzigde woningmarktomstandigheden is het oorspronkelijke stedenbouwkundig ontwerp voor het nog te realiseren plandeel, te weten Rietland, in nauw overleg met de gemeente Heerhugowaard aangepast. Dit nieuwe ontwerp is niet overal passend binnen het vigerende bestemmingsplan. Met voorliggend bestemmingsplan wordt een nieuw ruimtelijk regime van kracht, waarmee de woningbouw in het gewijzigde stedenbouwkundige plan binnen het plangebied mogelijk wordt gemaakt.

Ten behoeve van de ontwikkeling van de fase ‘Rietlanden’ wordt een hogere waarde verleend vanwege het verkeerslawaai van de Westerweg.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 15 juni 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam Broekhorn 2017 invult of de volgende code: IDN NL.IMRO.0398.BP60BROEKHORN2017.ON01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met mevrouw S. Smit-Praat telefoonnummer 072-5755214. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Zienswijzen indien over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk en/of mondeling een zienswijze maken over het besluit hogere grenswaarden Wgh aan het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met mevrouw S. Smit-Praat telefoonnummer 072-5755214. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Heerhugowaard, 13 juni 2017

24OV28s

Naar boven