Voorontwerpwijzigingsplan Provincialeweg 7d Mijnsheerenland

Logo Binnenmaas

Het college van Binnenmaas maakt ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 4 van de Inspraakverordening gemeente Binnenmaas 2007 bekend dat een wijziging van het bestemmingsplan wordt voorbereid voor het perceel Provincialeweg 7d in Mijnsheerenland. In artikel 3.8.2. van het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied Binnenmaas is bepaald dat burgemeester en wethouders het plan mogen wijzigen om het bestaande bouwvlak te vergroten. Het huidige bouwvlak heeft een oppervlakte van ongeveer 0,96 hectare. Na vergroting bedraagt de oppervlakte 1,75 hectare. De bouwvlakvergroting is nodig voor de realisatie van een stal voor 1.600 biologische geiten, een werktuigenberging annex stro-opslag en een bedrijfswoning.

Ter inzage 

Van 12 juni t/m 24 juli 2017 ligt het voorontwerp wijzigingsplan  ‘Provincialeweg 7d te Mijnsheerenland’ ter inzage. Tijdens de ter inzage termijn kan het plan op afspraak worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Ook zijn de stukken te bekijken via www.binnenmaas.nl (onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.0585.WPMHLPRW7d-VO01).

Inspraakreactie indienen 

Tijdens de periode dat het voorontwerp van het wijzigingsplan ter inzage ligt, kan een ieder schriftelijk of mondeling een inspraakreactie kenbaar maken. Een schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge reactie of voor een meer uitgebreide toelichting kunt u telefonisch een afspraak maken met de balie Omgevingszaken via telefoonnummer 14 078.

Inloopavond

Om omwonenden en belangstellenden zo goed mogelijk te informeren over de plannen en de procedure wordt er op maandag 12 juni een inloopavond gehouden. Tussen 19:00 en 21:00 uur bent u, op een voor u geschikt moment, van harte welkom op het bedrijf van Friesian Horse Stables, Provincialeweg 7d in Mijnsheerenland. Tijdens deze avond kunt u de plannen inzien. De initiatiefnemer van de plannen kan eventuele vragen beantwoorden. Ook zal er een medewerker van de gemeente aanwezig zijn.

 

Maasdam, 9 juni 2017

Naar boven