GEMEENTE LITTENSERADIEL

Logo Littenseradiel

Ontwerpbestemmingsplan Mantgum Skillaerderdyk 15

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel maken bekend, dat een bestemmingsplan wordt vervaardigd ten behoeve van de vestiging van een bouwbedrijf op het perceel Skillaerderdyk 15 te Mantgum. Het ontwerp van dit bestemmingsplan – MantgumSkillaerderdyk 15 – is thans gereed.

Ter inzage en raadplegen van het ontwerpbestemmingsplan

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Mantgum – Skillaerderdyk 15’ met ingang van 15 juni 2017 gedurende zes weken (tot en met 26 juli 2017) tijdens kantooruren in het gemeentehuis (centrale balie), Keatsebaen 1 te Wommels ter inzage. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag eveneens van 14:00 – 16:00 uur. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente Littenseradiel: www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen). Voorts kan het bestemmingsplan digitaal worden geraadpleegd via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad: Een plan bekijken, Bestemmingsplannen). Het identificatienummer (ID) van het plan is: NL.IMRO.0140.BPSkillaerderdyk15-ON01.

Indienen zienswijzen

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt – van 15 juni 2017 tot en met 26 juli 2017 – kan een ieder bij de gemeenteraad zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dan doet u dat bij voorkeur schriftelijk. U hebt de mogelijkheid op de volgende manieren te reageren:

• schriftelijk: door middel van een brief aan: de raad van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA, Wommels. In uw brief dient u in ieder geval te vermelden:

  • -

    zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Mantgum – Skillaerderdyk 15’

  • -

    met welke onderdelen van het bestemmingsplan u het niet eens bent en waarom niet

  • -

    de datum

  • -

    uw naam en adres

  • -

    uw handtekening.

• mondeling: uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 0515 – 334476. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Nadere informatie over het ontwerpbestemmingsplan

In verband met de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2018 is de gemeentewerkplaats en het daarbij behorende opslagterrein op het perceel Skillaerderdyk 15 te Mantgum niet langer nodig. Het perceel kent een bedrijfsbestemming, waardoor het geschikt is voor de vestiging van andere bedrijfsactiviteiten. In 2014 is met een bouwbedrijf overeenstemming bereikt over vestiging op deze locatie. Dit bedrijf heeft het perceel aangekocht en is reeds via een tijdelijke vergunning gevestigd in een deel van de bedrijfsgebouwen. Daarnaast heeft het bouwbedrijf de wens geuit om in de toekomst een bedrijfswoning op het erf te mogen bouwen. Voorts worden andere bedrijfjes uit de categorieën 1 en 2 van de lijst van bedrijven behorende bij de brochure ‘Bedrijven en milieuzonering’ van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) mogelijk gemaakt. De bestaande brandweerkazerne blijft gevestigd op de huidige locatie. Om de beoogde functies mogelijk te maken en planologisch af te stemmen moet een bestemmingsplan opgesteld te worden. Het nu ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan voorziet hierin.

Vragen?

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en de zienswijzenprocedure kunt u contact opnemen met de heer S. Herrema van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0515 – 334476.

 

Wommels, 14 juni 2017.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Dr. J. Liemburg, burgemeester.

Drs. J. Folkerts, secretaris.

Naar boven