Ontwerpwijzigingsplan “Zuiderzeehaven 2010, 1e wijziging windturbine Genuakade

Logo Kampen

Burgemeester en wethouders van Kampen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Het college heeft bij besluit van 23 mei 2017 het ontwerpwijzigingsplan “Zuiderzeehaven 2010, 1e wijziging windturbine Genuakade” vrijgegeven voor terinzagelegging. De provincie is akkoord met het plan.

Bestemmingsplan

Het bedrijf Liprovit BV aan de Genuakade wil het bestaande pand uitbreiden. Direct nabij Liprovit is een windturbine aanwezig. Het initiatief wordt beperkt door de gebiedsaanduiding “Veiligheidszone Windturbine I” uit het Bestemmingsplan “Zuiderzeehaven 2010”. Binnen deze gebiedsaanduiding zijn geen beperkt kwetsbare objecten toegestaan in verband met de risicocontour.

Ten tijden van het opstellen van Bestemmingsplan “Zuiderzeehaven 2010” was nog niet bekend welk turbinetype er gebouwd zou gaan worden. Anteagroup heeft onderzocht wat nu de werkelijke PR 10-5 contour van de windturbine is. Uit de berekening blijkt dat de PR 10-5-contour 36 meter is. Dit is kleiner dan de contour die in het bestemmingsplan is aangehouden. Deze bedroeg 45 meter. De contour in het bestemmingsplan is echter vastgesteld als algemeen uitgangspunt omdat nog onbekend was wel type windturbine uiteindelijke geplaatst zou worden. De kleinere PR 10-5 contour geeft Liprovit de ruimte op haar perceel om het benodigde bedrijfspand te kunnen bouwen.

Met dit wijzigingsplan wordt de aanduiding aangepast van 45 meter naar 36 meter, zodat de planologische ruimte op het bedrijventerrein optimaal benut kan worden.

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan “Zuiderzeehaven 2010, 1e wijziging windturbine Genuakade” ligt met ingang van donderdag 15 juni 2017, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. U kunt hiervoor van maandag tot en met vrijdag gedurende openingstijden terecht bij de receptie van het stadhuis (Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen). Het plan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991220-OW01.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Graag onder vermelding van ontwerpwijzigingsplan “Zuiderzeehaven 2010, 1e wijziging windturbine Genuakade”. Voor het maken van een afspraak over het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het team Beleidsontwikkeling & Advisering, via telefoonnummer 14038.

 

Naar boven