Ontwerpbestemmingsplan

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het volgende ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt:

HERSTELPLAN KOMPLANNEN LINGEWAARD

De gemeente Lingewaard is de afgelopen jaren bezig geweest met de actualisatie van

haar bestemmingsplannen voor de verschillende kommen. Het herstelplan Kommen betreft een herziening van de de bestemmingsplannen voor de kommen van Bemmel, Angeren, Gendt, Haalderen en Huissen. In dit plan worden onvolkomenheden op perceelsniveau aangepast, verleende omgevingsvergunningen verwerkt en algemene zaken en regelingen (begrippenlijst, horecacategorieën,parkeren) beter op elkaar afgestemd. Verder zijn verkochte stroken snippergroen toegvoegd aan de bestemming Wonen.

Daarnaast zijn er vier nieuwe ontwikkelingen opgenomen in het herstelplan t.w.:

 

  • 1.

    Bouw woning(en) aan de Winterdijk te Huissen

  • 2.

    Bouw twee woningen aan de Laaksevoetpad te Huissen.

  • 3.

    Het realiseren van een muziekkoepel (Odeon) op de Markt te Huissen.

 

De gemeenteraad heeft het voornemen om geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Het ontwerpbestemmingsplan Herstelplan Kommen met bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 8 juni 2017 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

 

  • 1.

    Het digitale ontwerpbestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.136-ON01 of via http://www.overheid.nl;

  • 2.

    Zowel het digitale als analoge ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum op telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Een ieder die het niet eens is met (onderdelen van) het ontwerpbestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Degene die een mondelinge zienswijze kenbaar wil maken, kan contact opnemen met R.L. Noppen, team Ruimtelijk Beleid op telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Bemmel, 7 juni 2017

Naar boven