Gemeente Brummen - Ontwerpbestemmingsplan “Eerbeek” en Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Brummen

Ontwerpbestemmingsplan “Eerbeek”

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Brummen maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van vrijdag 9 juni 2017 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Eerbeek”, NL.IMRO.0213.BPEECE390000-ow01 ter inzage ligt.

 

De gemeente Brummen wil diverse ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk maken in Eerbeek. Het gaat om:

-ontwikkelingen van bedrijven (onder andere papierindustrie) op het bedrijventerrein Eerbeek-Zuid;

-de versterking/revitalisatie van het centrumgebied;

-diverse andere ruimtelijke ontwikkelingen, verspreid in de kern: herontwikkeling van en transformatienaar woningbouw, bestemmen van recreatiewoningen en bedrijfswoningen als burgerwoningen en debouw van een scholencluster aan de Lorentzstraat.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het bestemmingsplan voorziet ook in een wijziging van de geluidzone van het industrieterrein.Het gezoneerde deel is beperkt tot de papier- en kartonindustrie en verdeeld in twee industrieterreinen. De overige bedrijven en een aantal woningen komen hiermee buiten het gezoneerde industrieterrein te vallen. Gelijktijdig zal ook de geluidzone worden verkleind. Om deze ontwikkelingen te kunnen realiseren dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder ho-gere waarden te worden vastgesteld voor alle woningen welke zich binnen de gewijzigde zone bevinden en waarvoor niet eerder een hogere waarde werd vastgesteld. Ook zal een aantal eerder vastgestelde of van rechtswege verkregen maximaal toelaatbare geluidsbelastingen worden verlaagd.

Inzage

Analoog

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken, liggen vanaf vrijdag 9 juni 2017 t/m donderdag 20 juli 2017, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen) en tevens in de bibliotheek in Eerbeek en Brummen.

 

Digitaal

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl en het ontwerpbestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPEECE390000-ow01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:http://ruimtelijkeplannen.brummen.nl/ro/ro/NL.IMRO.0213.BPEECE390000-/NL.IMRO.0213.BPEECE390000-ow01/

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 5, 6970 AA te Brummen). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer M. (Marius) ten Voorde, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 517 of per mail op m.tenvoorde@brummen.nl. Met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder kunt u op maandag en dinsdag contact opnemen met de heer R. (Richard) Bos via telefoonnummer (0575) 568 203 of per mail op r.bos@brummen.nl. Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij het definitieve besluit.

Naar boven