Kennisgeving Ontwerpbestemmingsplan Nieuw Sloten

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 5 januari 2017 het ontwerp-bestemmingsplan “Nieuw Sloten” vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Nieuw Sloten, met planidentificatienummer NL.IMRO.0363.F1311BPSTD-OW01, ligt in stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam en wordt ongeveer begrensd door:

  • de Ditlaar en natuurpark Vrije Geer aan de westzijde;

  • het hart van de Slotervaart aan de noordzijde;

  • de waterloop grenzend aan de oostzijde van het Christoffel Plantijnpad aan de oostzijde;

  • de lintbebouwing langs de noordzijde van de Sloterweg aan de zuidzijde;

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt de volgende planregelingen te vervangen:

  • bestemmingsplan Nieuw Sloten 2001 (2003);

  • bestemmingsplan Nieuw Sloten Noord Oost (1999);

  • bestemmingsplan Nieuw Sloten Zichemplein 3, 5 en 7 (2007);

  • Tuinbouwgebied Sloten – Uitwerkingsplan Plesmanlaan(2003) en;

  • bestemmingsplan Tuinbouwgebied Sloten(1987)

Het ontwerpbestemmingsplan is conserverend van aard. Dat wil zeggen dat in hoofdzaak de be-staande rechten en plichten uit de te vervangen planregelingen worden vastgelegd.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 26 januari 2017 tot en met woensdag 8 maart 2017 ter inzage voor zienswijzen op:

  • Het stadsdeel Nieuw-West, Osdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.nieuwwest.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.0363.F1311BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam , naar keuze schriftelijk of mondeling (waar de voorkeur naar uitgaat) maar in ieder geval niet per email, met vermelding van het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Nieuw Sloten. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met de heer F. van Beek, Ruimte & Duurzaamheid, team Nieuw-West, telefoonnummer 14 020.

 

Amsterdam, 25 januari 2017, burgemeester en wethouders

 

mr. A.H.P. van Gils

secretaris

 

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven