Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Noordelijk Plassengebied 2015 gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

 

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Noordelijk Plassengebied 2015

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 29 mei 2017 het bestemmingsplan Noordelijk Plassengebied 2015 gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Beide besluiten met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 8 juni 2017 ter inzage.

 

Toelichting bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Noordelijk Plassengebied 2015 vervangt verschillende regelingen door één nieuw plan.

Het Noordelijk Plassengebied ligt aan de noordrand van Zoetermeer. Het is een waterrijk natuur- en recreatiegebied met een zeer lage bebouwingsdichtheid. Het vormt de overgang van de stad naar het polderlandschap. In het gebied zijn historische elementen aanwezig, zoals molens en gemalen. Het karakter van het gebied wordt in sterke mate bepaald door de grote hoeveelheid water. Het plangebied omvat drie plassen, namelijk de Zoetermeerseplas, de Noordhovenseplas en de Benthuizerplas. 

 

Het plangebied wordt begrensd door:

in het noorden : de grens met de gemeente Zoeterwoude

in het oosten : de grens met de gemeente Alphen aan den Rijn

in het zuiden : de woonwijken De Leyens en Noordhove

in het westen : de Zoetermeerse Meerpolder

 

Gewijzigd vastgesteld

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zowel naar aanleiding van de ingediende zienswijzen als naar aanleiding van de ambtshalve wijzigingen. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij het raadsbesluit behorende Nota aanpassingen bestemmingsplan Noordelijk Plassengebied 2015.

 

Terinzagelegging besluiten

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen kunt u met ingang van 8 juni 2017 inzien. De besluiten met bijbehorende stukken liggen ter inzage bij de Omgevingsbalie aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer. Wilt u de besluiten met bijbehorende stukken bij de Omgevingsbalie inzien dan dient u eerst een afspraak te maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer. Ook kunt u de besluiten met bijbehorende stukken raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden van de vastgestelde bestemmingsplannen zijn eveneens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Instellen van beroep

Met ingang van vrijdag 9 juni 2017 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden mogelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Verder kan met ingang van vrijdag 9 juni 2017 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van de besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Om dit laatste te bereiken kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Nadere Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u nadere informatie dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer. U moet hiervoor eerst een afspraak maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl

 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00014-0003

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00014-/NL.IMRO.0637.BP00014-0003

 

Zoetermeer, 8 juni 2017

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris, De burgemeester

drs. H.M.M.Koek Ch.B. Aptroot

 

 

Naar boven