Verlengingsbesluit bestemmingsplan ‘Koenraadswetering’ vastgesteld

Logo Bunschoten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten maken ingevolge artikel 3.1 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 1 juni 2017 het besluit heeft genomen om de werkingsduur van het bestemmingsplan ‘Koenraadswetering’ te verlengen met 10 jaar. Het gevolg van dit besluit is dat de huidige bestemmingsplanregeling in ongewijzigde vorm van kracht blijft. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat aan de noordzijde wordt begrensd door het bedrijventerrein Zuidwenk, aan de westzijde door de woonwijk Ongerweges en aan de zuid- en oostzijde door de Oostelijke randweg. Tevens zijn de woningbouwpercelen gelegen aan de Zuidwenk 84 tot en met 116 in het plangebied betrokken. Dit besluit is genomen omdat de ruimtelijke ontwikkelingen in dit gebied zeer beperkt zijn. Het bestemmingsplan voldoet nog steeds aan goede ruimtelijke ordening ondanks dat het in 2009 is vastgesteld. Het plan functioneert dus nog uitstekend en op deze manier wordt geanticipeerd op de omgevingswet die naar verwachting in 2019 in werking treedt.

 

Ter inzage

Het verlengingsbesluit ligt met ingang van 8 juni 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Desgevraagd kan het besluit na telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening worden ingezien buiten kantooruren. Het besluit is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

De plannaam is: NL.IMRO.03130000KoenraadswetVLB

 

Bezwaar

Tegen dit besluit kan door belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet worden ingediend binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit, bij de gemeenteraad van Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE te Bunschoten-Spakenburg.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking niet. Hebben belanghebbenden een spoedeisend belang dan kan er gelijktijdig aan het indienen van een bezwaarschrift, een voorlopige voorziening aangevraagd worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.  

7 juni 2017

 

Bunschoten, 2 juni 2017, College B&W Bunschoten

Naar boven