Vaststelling beheersverordening ‘Kern Geldrop’

Logo Geldrop-Mierlo

 

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 mei 2017 de beheersverordening ‘Kern Geldrop’ heeft vastgesteld voor de bebouwde kom van de kern Geldrop.

Het gebied van de beheersverordening omvat de bestemmingsplannen 'Centrum Geldrop', 'Woongebieden Zuid West Geldrop', 'Woongebieden Noord Geldrop', 'Rielse Park' en 'Golfterrein Bronzenwei'.

Bestemmingsplan ‘Centrum Geldrop’ en bestemmingsplan ‘Woongebieden Zuid West Geldrop’ zijn ouder dan 10 jaar. Dit geldt ook voor het kleine bestemmingsplan ‘Golfterrein Bronzenwei’. De bestemmingsplannen ‘Woongebieden Noord Geldrop’ en ‘Rielse Park’ naderen die datum.

 

De voorbereidingen voor een nieuw plan voor de kern Geldrop zijn gestart. Dit wordt een plan in de geest van de nieuwe Omgevingswet. Deelname aan een pilot maakt het mogelijk om te werken met de systematiek van deze nieuwe wet. Tot inwerkingtreding van dit pilot-plan, is sprake van een overgangssituatie voor de verouderde bestemmingsplannen, waarvoor een passende oplossing bedacht is in de vorm van deze beheersverordening.

In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied in overeenstemming met het bestaande feitelijke of planologisch toelaatbare gebruik geregeld. De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk die planologisch niet eerder waren toegestaan. De mogelijkheden die wel waren toegestaan blijven in stand.

De beheersverordening treedt op donderdag 8 juni 2017 in werking. Het is niet mogelijk bezwaar of beroep in te dienen tegen de vastgestelde beheersverordening. Met ingang van donderdag 8 juni 2017 ligt de vastgestelde beheersverordening ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Hofstraat 4 in Geldrop. Op maandag tot en met donderdag kunt u het plan inzien van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Voor een toelichting op de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken met Gabriel van Houtert van de afdeling Ruimte (telefoon 14 040). De vastgestelde beheersverordening is ook in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Geldrop-Mierlo, 7 juni 2017

Naar boven