Ontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat Markenbinnen, 1536 AE, gemeente Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Dorpsstraat Markenbinnen in ontwerp ter inzage ligt.

 

Gebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden behorende bij het perceel Dorpsstraat 65 alsmede de gronden ten zuidwesten van de Dorpsstraat 65.

 

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat Markenbinnen voorziet in sloop en sanering van de voormalige veehouderij en omzetting van de agrarische functie naar wonen en de bouw van vijf woningen conform de Ruimte voor Ruimte- regeling van de provincie Noord-Holland.

 

Inspraak

Het voorontwerp bestemmingsplan Dorpsstraat Markenbinnen heeft gedurende vier weken ter inzage gelegen. Er hebben 30 huishoudens op het plan gereageerd. De inhoud van de reacties valt te onderscheiden in 15 verschillende thema’s. De ingekomen reacties en de beantwoording is als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan toegevoegd.

Naar aanleiding van de inspraakreacties zijn in het ontwerpbestemmingsplan specifieke doorzichten opgenomen en is ruimte voor de aanleg van zes extra parkeerplaatsen mogelijk gemaakt.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 8 juni 2017 tot en met woensdag 19 juli 2017 bij de servicebalie Vergunning & subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0361.BP00150-0201

 

Overlegreacties

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan eenieder schriftelijk een reactie op het plan indienen. Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven