Ontwerpbestemmingsplan‘Donderberg Hoogvonderen’

Logo Roermond

Burgemeester en wethouders van Roermond maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Donderberg Hoogvonderen’ (NL.IMRO.0957.BP00000265-ON01) van 7 juni 2017 t/m 18 juli 2017 voor een ieder ter inzage ligt in het Stadskantoor, Kazerneplein 7 te Roermond. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.roermond.nl/ruimtelijkeplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op woensdag 21 juni 2017 wordt van 19.00 uur tot 21.00 uur tevens een inloopavond gehouden in wijkgebouw de Donderie, aan de Donderbergweg 47 en 49.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de wijken Donderberg en Hoogvonderen. De grenzen van het bestemmingsplan kunnen als volgt worden beschreven: het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Oranjelaan. Aan de oostzijde vormt de Sint Wirosingel en de A73 de plangrens. De grens volgt dan de groenzone rondom de Maasnielderbeek aan de westzijde van het plangebied tot waar deze weer de Oranjelaan kruist. Het gaat bij deze bestemmingsplanherziening om het actualiseren van een aantal verouderde bestemmingsplannen om te komen tot een actueel beheersplan. Het bestemmingsplan maakt geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen rechtstreeks mogelijk.

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon 0475-359 470.

Naar boven