Herstelbesluit bestemmingsplan Eiland van Schalkwijk

Logo Houten

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 23 mei 2017 het besluit tot herstel van bestemmingsplan ’Eiland van Schalkwijk’ heeft genomen.

Inhoud in het kort

Dit herstelbesluit vloeit voort uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: Raad van State) van 8 februari 2017 (met nummer 201601383/1/R2) over het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ’Eiland van Schalkwijk’ van 13 oktober 2015. De Raad van State heeft de gemeenteraad opgedragen om het door haar geconstateerde gebrek in het vaststellingsbesluit van 13 oktober 2015 te herstellen.

De gemeenteraad heeft besloten om voor het perceelsgedeelte ten zuidwesten van de bedrijfsbestemming van Overeind 58 te Schalkwijk een gewijzigde bestemming vast te stellen. Met dit herstelbesluit wordt het gebrek hersteld dat door de Raad van State in haar uitspraak was geconstateerd.

Voor nadere informatie over het herstelbesluit verwijzen wij u naar het voorstel bij het raadsbesluit. Dit voorstel is onder andere na te lezen op de gemeentelijke website, zoals hieronder vermeld.

Waar en wanneer kunt u het h erstel besluit inzien?

Het herstelbesluit van het bestemmingsplan ’Eiland van Schalkwijk’ ligt met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 8 juni 2017 gedurende zes weken (tot en met woensdag 19 juli 2017) ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website www.houten.nl/afspraak.

Het herstelbesluit is vanaf donderdag 8 juni 2017 ook te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.0321.0290EVS-VS02 en via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/. Een handleiding voor deze viewer vindt u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Beroep

De beroepstermijn vangt aan een dag na ter inzage legging van het besluit. Zodoende kunnen belanghebbenden vanaf vrijdag 9 juni 2017 gedurende een termijn van zes weken beroep instellen tegen het herstelbesluit van de gemeenteraad, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het herstelbesluit van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het herstelbesluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door belanghebbenden bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorzieningen worden ingediend. In dat geval wordt de werking van het herstelbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde website vindt u de precieze voorwaarden.

Houten, 7 juni 2017

Naar boven