Vaststelling bestemmingsplan Jan Glijnisweg 1, 1a en Abel Tasman

Logo Heerhugowaard

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 18 april 2017 het bestemmingsplan Jan Glijnisweg 1, 1a en Abel Tasman gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft het plangebied gelegen aan het begin van de Jan Glijnisweg en omvat het perceel met huisnummer 1 en 1a. Het perceel met huisnummer 1 beslaat de linkerhelft van de boerderij met de gronden die daar aan de zuidwestelijke zijde omheen liggen. Het perceel met huisnummer 1a beslaat de rechterhelft van de boerderij met de gronden die daar aan de noordoostelijke zijde direct omheen liggen en het volledige achter terrein.

Het plangebied wordt als volgt begrensd:

  • aan de zuidoostzijde: de Jan Glijnisweg;

  • aan de noordoostzijde: bouwgronden die de afronding vormen van 'Land van Luna, plandeel 4';

  • en aan de noordwest- en zuidwestzijde: Park van Luna / Huygendijkbos.

Overigens wordt het perceel aan drie zijden omringd door een watergang die de fysieke afscherming vormt tussen het perceel en de naastgelegen gronden.

Wijziging t.o.v het ter visie gelegde ontwerpplan

Op de ter visie gelegde verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan is een sloot aangegeven

tussen de de percelen Jan Glijnisweg 1a en 1b. Er is overeenstemming bereikt over

het dempen van deze sloot. De verbeelding is aangepast op de gewijzigde situatie net als een aantal plaatjes in de toelichting. Dit leidt tot de gewijzigde vaststelling.

Terinzageligging

Het gewijzigde vastgestelde plan ligt met ingang van woensdag 31 mei 2017 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam Jan Glijnisweg 1, 1a en Abel Tasman invult of de volgende code: IDN NL.IMRO.0398.BP53JGLIJNISWEG1A-VA01 invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 31 mei 2017 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 30 mei 2017

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

22RO14s

Naar boven