Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Reparatieplan Bûtengebiet en doarpen

Logo Leeuwarderadeel

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 3 mei 2017 het bestemmingsplan Reparatieplan Bûtengebiet en doarpen gewijzigd heeft vastgesteld.

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in twee uitspraken over het moederplan “Bûtengebiet en doarpen” geen opdracht gegeven om te komen tot een reparatie van het bestemmingsplan, maar het is wel wenselijk de uitspraken te verwerken in een reparatieplan. Daarnaast zijn enkele omissies in het plan geconstateerd die tegelijkertijd hersteld kunnen worden. Ook biedt het bestemmingsplan ruimte voor de plaatsing van zonnecollectoren en zonnepanelen anders dan op bouwwerken. Dit heeft geleid tot het reparatieplan.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat met ingang van 12 oktober 2016 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen. Naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen en een ambtshalve aanpassing zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

 

  • 1.

    Het bouwvlak aan de Harnsterdyk 7 te Stiens wordt vergroot tot maximaal 2 hectare conform de feitelijke situatie en zodanig aangepast dat aan de noordzijde voor het pluimvee een overdekte uitloop kan worden gerealiseerd in het kader van dierwelzijn;

  • 2.

    De vorm van het bouwvlak aan de Langedyk 31 te Alde Leie wordt zodanig aangepast dat er ook aan de zuidzijde voor het pluimee een overdekte uitloop kan worden gerealiseerd in het kader van dierwelzijn. De oppervlakte van het bouwvlak blijft ongewijzigd;

  • 3.

    Ambtshalve wordt de verleende omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van een melkveehouderijbedrijf aan de Joussenwei te Koarnjum meegenomen in het reparatieplan conform de systematiek van het bestemmingsplan Bûtengebiet en doarpen (bouwvlak van 1,5 hectare)

Voor een volledige overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de reactienota zienswijzen en het vastgestelde bestemmingsplan zelf.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 31 mei 2017 tot en met 11 juli 2017 ter inzage. Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0081.04BP0002RP-VA01

 

Degene die omtrent het ontwerp bestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij het college kenbaar heeft gemaakt, de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij het college kenbaar te maken, alsmede een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijziging die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is aangebracht,  kan gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 12 juli 2017  (daags na afloop van de beroepstermijn). Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

  

Stiens, 29 mei 2017

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarderadeel,

Wim Eppinga, secretaris

drs. Joop R.A. Boertjens, burgemeester

Naar boven