Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Bedrijvenpark Kaatsheuvel”

Logo Loon op Zand

NL.IMRO.0809.bedrparkKH-VG01

Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand maakt ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 14 december 2016 het bestemmingsplan “Bedrijvenpark Kaatsheuvel” gewijzigd heeft vastgesteld. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 26 januari 2017 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage.

Inhoud

Dit plan betreft grotendeels een actualisatie van de nu geldende bestemmingsplannen voor het bestaande bedrijvenpark Kaatsheuvel (voorheen: bedrijventerrein De Kets). Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de gemeentegrens (met Waalwijk) en sluit in het zuiden aan op de plangrens van de beheersverordeningen “Centrum Kaatsheuvel” en “Woongebieden Kaatsheuvel”. De westelijke grens wordt gevormd door het nu geldende bestemmingsplan “De Kets-West II” en het bestemmingsplan “Buitengebied”.

A angebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen wijzigingen aangebracht.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is het plangebied verkleind met een aantal percelen aan de Antoniusstraat en is de gebiedsaanduiding “geluidzone – industrie” komen te vervallen. Daarnaast is aan het perceel Veerweg 32 een specifieke vorm van bedrijf toegekend. De aanduiding “specifieke vorm van bedrijf” voor het perceel Noorsestraat 7 is vergroot met het perceel Noorsestraat 5.

Inzage

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan inzien. Dit geldt ook voor de stukken die daar bij horen. U kunt dit doen tijdens de beroepstermijn van donderdag 26 januari 2017 tot en met woensdag 8 maart 2017. U kunt terecht in Het Klavier, Anton Pieckplein 1 te Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de informatiebalie in Het Klavier. Ook kunt u de plannen bekijken via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Wel moet worden opgemerkt dat er geen beroep mogelijk is tegen wijzigingen die zijn aangebracht in de toelichting van het bestemmingsplan.

Het beroepschrift dient te worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage, moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • -

    de naam en adres van de indiener;

  • -

    de dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • -

    de gronden van het beroep.

V erzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Personen die beroep instellen tegen het bestemmingsplan kunnen ook een verzoek om voorlopige voorziening doen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, moet op dat verzoek worden beslist. Tot die tijd treedt het bestemmingsplan niet in werking.

Als geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het bestemmingsplan een dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Naar boven