Ontwerpbestemmingsplan hergebruik voormalige rioolwaterzuivering Kronenkamp in Neede

Logo Berkelland

Voor het terrein van de voormalige rioolwaterzuivering aan de Kronenkamp in Neede geldt het bestemmingsplan “Neede, Woongebieden 2011”. In dit bestemmingsplan staat dat het gebied mag worden gebruikt voor agrarische functies en nutsvoorzieningen.

De gemeente is van plan om dit te veranderen. Door een herziening van het geldende bestemmingsplan wil de gemeente meewerken aan een gezamenlijk initiatief van de Vereniging voor Natuur en Milieueducatie (IVN) en de Stichting Vleermuizendorp Neede (St.VDN). Zij willen op deze plek de natuurwaarden ontwikkelen, beschermen en versterken, om daarmee de natuurbeleving te vergroten. Hiernaast wil de St.VDN hier haar permanente expositie onderbrengen en deze plek mede inspirerend maken voor de verdere ontwikkeling van het imago “Neede Vleermuizendorp”.

Hiervoor heeft de gemeente het ontwerpbestemmingsplan “Neede, RWZI Kronenkamp 2017” gemaakt.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 24 mei tot en met 4 juli 2017 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPNDE20170004-0010.

Zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer C. Nieuwenhuis, telefoon 0545-250 250.

U kunt later alleen beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan als u op tijd zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven