Kennisgeving

Logo Amsterdam

Concept Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader van de N otitie ‘Uitwerking Overnac h tingsbeleid 2017 en verder’

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Algemene Inspraakverordening van Amsterdam het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 10 januari 2016 het concept van Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader van de Notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017 en verder’ vrijgegeven voor inspraak.

Concept Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader

Het concept van Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader van de Notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017 en verder’ bevat beleidsregels waaraan nieuwe hotelinitiatieven die niet passen in een rechtsgeldig bestemmingsplan worden getoetst. De beleidsregels bevatten toetsingscriteria zoals een kwaliteitsimpuls voor de omgeving, goede bereikbaarheid en stedenbouwkundige inpasbaarheid. Indien het hotelinitiatief voldoet aan de criteria van de beleidsregels én voldoet aan de voorwaarden uit deel I van de Notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017’ (in werking per 1 januari 2017) kan, met toepassing van een afwijkingsprocedure op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning worden verleend.

Terinzagelegging

Het concept Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader van de notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017 en verder’ ligt met ingang van 18 januari 2016 gedurende een termijn van vijf weken ter inzage bij het Stadsloket, Amstel 1.

Het concept Deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader van de notitie ‘Uitwerking Overnachtingsbeleid 2017 en verder’ is digitaal raadpleegbaar via www.amsterdam.nl/bekendmakingen.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het concept van deel II Ruimtelijk planologisch toetsingskader naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen worden ingebracht bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Noord/Centrum, telefoonnummer 020 2564416.

Amsterdam, 17 januari 2016,

burgemeester en wethouders

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven