"Gemeente Den Helder - Kennisgeving verleende verzoek hogere waarde Wet geluidhinder voor Prins Hendriklaan 55A,B,C,D,E,F en Plantsoenstraat 2 en 4 te Den helder"

Logo Den Helder

Bij de gemeente Den Helder is een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere waarde voor de bouw van 2 grondgebonden woningen en 6 appartementen op Prins Hendriklaan 55A,B,C,D,E,F en Plantsoenstraat 2 en 4 te Den Helder.

 

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km /uur wegen, zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone.

Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen,welke binnen een dergelijke zone langs een we zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde "voorkeurswaarde" die de Wet geluidhinder stelt)

 

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Koningdwarsstraat hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeurswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

 

De geluidbelasting op de gevel van de twee nog te realiseren woningen is, met een geluidbelasting van ten hoogste 53 dB, echter lager dan in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

 

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten voor de 2 grondgebonden woningen en 6 appartementen, op grond van artikel83 jo 110a van de wet geluidhinder, hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 53dB.

 

Ontwerpbesluit

Vanaf 27 maart 2017 heeft een ontwerp van deze beschikking gedurende 6 weken ter inzage gelegen en zijn belanghebbende in de gelegenheid gesteld om zienswijzen naar voren te brengen.

Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt.

 

Inzage

 

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 mei 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Den Helder.

U kunt stukken en plannen die ter inzage liggen, inzien bij het Klantcontactcentrum in het stadhuis, Drs. F. Bijlweg 20 Den Helder.

De openingstijden zijn: van maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Voor het inzien van een dossier dat ter inzage ligt moet er een afspraak bij het Klantcontactcentrum worden gemaakt, telefoon 14 0223.

 

Beroepsmogelijkheid

 

Gedurende de periode van terinzagelegging, kan tegen deze beschikking beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

 

1. redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij / zij niet tijdig of geen zienswijze tegen de ontwerp beschikking heeft ingediend.

 

2. een zienswijze heeftt ingediend tegen de ontwerp beschikking.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Noord-holland, sector Bestuur, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

Het ondertekende beroepschrift bevat:

de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Een beroepschrift kan ook digitaal, via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend.

Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) vereist.

Naar boven