Besluit van de hoofdingenieur-directeur van het centrale organisatieonderdeel Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud van 11 mei 2017, met kenmerk RWS-2017/20569, houdende verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de projectmanager van het project Gevelisolatie

De hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud,

Gelet op de artikelen 5, vierde lid, en 9, tweede lid, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013;

Besluit:

Artikel 1 Mandaat

Aan de projectmanager van het project Gevelisolatie wordt voor de uitvoering van het project mandaat verleend voor het nemen van besluiten in het kader van het treffen van geluidwerende maatregelen als bedoeld in de Wet milieubeheer en de Wet geluidhinder.

Artikel 2 Volmacht en machtiging

Aan de projectmanager van het project Gevelisolatie wordt voor de uitvoering van het project tevens volmacht en machtiging verleend voor het sluiten van overeenkomsten en het verrichten van overige handelingen in het kader van het treffen van geluidwerende maatregelen als bedoeld in artikel 1.

Artikel 3 Grensbedrag

Het mandaat, de volmacht en machtiging verleend aan de projectmanager van het project Gevelisolatie, voor verplichtingen welke financiële gevolgen hebben of kunnen hebben, is beperkt tot een grensbedrag van € 50.000 exclusief BTW.

Artikel 4 Instructies

De projectmanager van het project Gevelisolatie oefent de bij dit besluit verleende bevoegdheden uit met inachtneming van de instructies gegeven door de directeur-generaal Rijkswaterstaat en de instructies gegeven door de hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud.

Artikel 5 Overig

Het besluit van de hoofdingenieur-directeur van het centrale organisatieonderdeel Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud van 13 juli 2015, met kenmerk RWS-2015/30779, houdende verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de projectmanager van het project DI Gevelisolatie centraal project komt te vervallen.

Artikel 6 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in afschrift worden gezonden aan de in dit besluit genoemde functionaris.

Utrecht, 11 mei 2017

De waarnemend hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud, W.J. Anemaat

MEDEDELING

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekend gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij de hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Programma’s Projecten en Onderhoud, Postbus 20.000, 3502 LA Utrecht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. datum en nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt, en

  • d. de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

Dit mandaatbesluit verleent aan de projectmanager van het project Gevelisolatie de bevoegdheid om namens de Minister besluiten te nemen en privaatrechtelijke rechtshandelingen of andere handelingen te verrichten die nodig zijn voor het uitvoeren van de gevelisolatieverplichting conform hoofdstuk 11 van de Wet Milieubeheer en de Wet geluidhinder en de daaronder hangende wet- en regelgeving (voor zowel wegverkeer als spoorwegverkeer).

Aanleiding hiervoor is de transitie van bevoegd gezag van gemeenten naar de Minister voor de besluitvorming rondom de gevelisolatieverplichting, onder het regime van de Wet milieubeheer en de Wet geluidhinder. Met deze transitie van bevoegdheden is het mogelijk geworden de uitvoering van de gevelisolatieverplichting op uniforme en efficiënte wijze onder te brengen bij het centrale project Gevelisolatie bij het organisatieonderdeel Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud.

Het grensbedrag voor het aangaan van verplichtingen die financiële verplichtingen (kunnen) hebben is voor de projectmanager van dit project gesteld op 50.000 euro.

De instructies van de directeur-generaal Rijkswaterstaat behorende bij het Besluit mandaat volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013 zijn van toepassing.

Dit mandaatbesluit verleent naast het mandaat tevens volmacht en machtiging aan de projectmanager. Het eerdere besluit tot verlening van mandaat, volmacht machtiging aan de projectmanager van het project DI Gevelisolatie centraal project van 13 juli 2015 met kenmerk RWS-2015/30779 komt met de inwerkingtreding van dit besluit te vervallen.

Mandaat betreft de bevoegdheid om namens de Minister besluiten te nemen. Volmacht betreft de bevoegdheid tot het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen (bijvoorbeeld het ondertekenen van contracten) en machtiging betreft de bevoegdheid om in naam van de Minister handelingen te verrichten die noch een besluit noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn.

Utrecht, 11 mei 2017

De waarnemend hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Programma’s, Projecten en Onderhoud, W.J. Anemaat

Naar boven