Kennisgeving ontwerpbeschikking Parkweg 1 te Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Onderwerp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis  hebben het voornemen de op 9 mei 2017 aan Citta Romana verleende vergunning voor de inrichting aan de Parkweg 1, 3221LV Hellevoetsluis, krachtens artikel 2.31 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht te wijzigen/aan te vullen.

Het betreft een vakantiepark met een centrumvoorziening waarin zich een receptie, supermarkt, restaurant en een zwembad bevindt. Ook is een ingeterpte propaantank van 40 m3 aanwezig.

De wijziging betreft: het voorschrijven van de Publicatie reeks Gevaarlijke Stoffen 19, opslag van propaan (PGS19:2013). Dit betreft de vervangende richtlijn voor de verouderde en voorgeschreven CPR 11-3, het voorschrijven van de Publicatie reeks Gevaarlijke Stoffen 15, opslag van verpakte gevaarlijke stoffen in emballage (PGS 15:2015) in verband met het ontbreken van deze opslagrichtlijn in de onderliggende vergunningen voor de opslag van gevaarlijke stoffen in emballage, het verbinden van een door het bevoegd gezag uitgevoerde QRA-berekening aan de vergunning en toetsing aan het Besluit externe veiligheid inrichtingen (Bevi), het toevoegen van voorschriften met betrekking tot bedrijfsafvalwaterlozingen ter bescherming van het riool en het toevoegen van voorschriften met betrekking tot het Centraal informatie nummer (Cin), aangezien de inrichting een Bevi-inrichting betreft.

Daarnaast is een aantal vergunningvoorschriften komen te vervallen door de komst van het Activiteitenbesluit milieubeheer en het Bouwbesluit 2012. Dit zijn de voorschriften met betrekking tot het bereiden van voedingsmiddelen, de verwarmingsinstallatie, de algemene brandveiligheidsvoorschriften, het onderhoud aan de vetafscheider en een deel van de afvalwatervoorschriften.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij het voornemen hebben de voorschriften van de omgevingsvergunningen van 10 oktober 1995, 19 maart 1996 en van 9 december 1997 te vervangen door geactualiseerde voorschriften. Tevens worden er voorschriften toegevoegd die voortvloeien uit het feit dat de inrichting een Bevi-inrichting betreft.

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking tijdens kantooruren van 18 mei 2017 tot en met 28 juni 2017 op de volgende plaatsen inzien:

  • -

    de gemeente Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis;

  • -

    de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur, buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 - 246 86 21).

Zienswijze

Tijdens de inzage periode kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Inlichtingen

De heer B. van Haaster van de DCMR, telefoon: 010 - 246 81 44.

Zaaknummer: BES98459801.

Naar boven