Gooise Meren - het nemen van tijdelijke maatregelen in diverse straten op 14 juni 2017 in verband met buitenspeeldag

Logo Gooise Meren

VGemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, het is onmisbaar voor hun ontwikkeling. Want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer. Het is aangetoond dat kinderen die veel buitenspelen en bewegen, beter zijn toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Ze hebben relatief minder kans op ongevallen en botbreuken en herstellen sneller bij ziekte.

Om kinderen te stimuleren om buiten te spelen wordt jaarlijks de buitenspeeldag georganiseerd. Dit jaar is de buitenspeeldag op woensdag 14 juni.

 Doelstelling verkeersbesluit

het verzekeren van de veiligheid op de weg; het beschermen van weggebruikers en passagiers; het zo veel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. 

Overwegingen

Overwegende dat:

Op woensdag 14 juni 2017 de buitenspeeldag plaats vindt;

De buitenspeeldag een goede stimulans is om het buitenspelen te promoten;

Er diverse straten in Naarden, Muiden en Bussum meedoen met de buitenspeeldag;

Op 14 juni 2017 de straten worden afgesloten voor verkeer, met uitzondering van voetgangers.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden. 

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

BESLUIT

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om

 

  • 1.

    de straten in de bijlagen af te sluiten voor verkeer met uitzondering van voetgangers op woensdag 14 juni 2017. Voor straten en tijden verwijzen we naar de bijlage;

  • 2.

    Dit wordt aangegeven door het plaatsen van bord C1 uit bijlage 1 van het RVV 1990 en fysieke afzetting in de vorm van hekwerken (rood-wit). Let op: Geen lint gebruiken voor de afzetting. 

     

    Bijlage

    Op de bijlage VB 2017-25 – buitenspeeldag stratenlijst staat aangegeven welke straten meedoen en wat de tijden van afsluiting zijn.

     

    Bussum, 10 mei 2017

     

    namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

      

    Dhr. I. Keuning

    Afdelingshoofd BORG

      

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven