Gemeente Heusden - Gecoördineerde voorbereiding ontwerpbesluiten Beukstraat, Drunen

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met het ontwerp van het wijzigingsplan ‘Beukstraat, Drunen’ (NL.IMRO.0797.WPBeukstraatDrunen-ON01), het hieraan gerelateerde ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid en de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 15 woningen en het maken van bijbehorende in-/uitritten.  

Het plangebied ligt aan de noordzijde van de kern Drunen en maakt deel uit van de woonwijk Braken-West. De begrenzing van het plangebied wordt aan de oostzijde gevormd door de Beukstraat en aan de westzijde door de Kastanjelaan-West. De zuidelijke en noordelijke begrenzing bestaat uit het resterende gedeelte van respectievelijk het schoolgebouw en het plantsoen.

Het doel van het plan is de bouw van maximaal 15 woningen en bijbehorende voorzieningen (zoals parkeren, groen) mogelijk te maken.

De besluiten worden waarschijnlijk vastgesteld in het derde kwartaal van 2017.

Coördinatieregeling

Op verzoek van de initiatiefnemer is besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij in dit geval om het wijzigingsplan, het besluit hogere grenswaarden geluid en de omgevingsvergunning voor het bouwen en maken van in-/uitritten.

Inzage

De ontwerp besluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 mei 2017 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl en het ontwerp wijzigingsplan tevens via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze indienen bij het college van Heusden. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met DigiD). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 494143 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Jolanda van Baardwijk via telefoonnummer (073) 513 17 89

 

Naar boven