Raalte,_Bestemmingsplan locatie voormalige Mariaschool in Heino__________________________________________________________________________

Logo Raalte

Bestemmingsplan locatie voormalige Mariaschool in Heino, gemeente Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 22 december 2016 het ‘Bestemmingsplan Heino, omgeving voormalige Mariaschool’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden behorende bij de voormalige Mariaschool (Canadastraat 37), inclusief achtergelegen voormalig schoolplein grenzend aan het perceel Dolderstraat 8. Kadastraal is het plangebied bekend als gemeente Heino, sectie C, nummers 4431, 4439, 4460 en 4461.

Het bestemmingsplan legt de planologisch-juridische basis voor de geplande herontwikkeling van de voormalige Mariaschoollocatie. Deze omvat het volgende. De voormalige Mariaschool zal worden verbouwd ten behoeve van maximaal twee woningen. Op het achtergelegen voormalige schoolplein zijn vier tweekappers en een vrijstaande woning gepland. De maatschappelijke bestemming is hiertoe omgezet naar een woonbestemming, met aanvullend een tuinbestemming en een verkeersbestemming.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 19 januari 2017 tot en met 2 maart 2017 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De link is

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20150005-VG01.

Gedurende voornoemde termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven