Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 13 april 2017 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan Buitengebied Lingewaard, Karstraat 52a en 52b Huissen

Het bestemmingsplan beoogt de bouw van vijf woningen, het omzetten van één bedrijfswoning naar burgerwoning en het vergroten van de woonbestemming van één bestaande woning.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging(en) hebben betrekking op:

 

  • 1.

    Het niet meer opnemen van een pad centraal door het plangebied.

  • 2.

    Een aanpassing van het erfbeplantingsplan en het stedenbouwkundig ontwerp aan de noordoostzijde van het plangebied.

  • 3.

    In de legenda van het erfbeplantingsplan, is in de tabel bij de boomgaard, in de kolom ‘maten’ de zin ‘ten minste 10% van het bouwperceel moet bestaan uit boomgaard’ niet meer opgenomen.

 

Voor de vaststelling van het bestemmingsplan dient de financieel economische uitvoerbaarheid te worden aangetoond. Hiervoor is een grondexploitatieovereenkomst opgesteld.

In het raadsbesluit is besloten af te zien van vaststelling van een exploitatieplan.

 

Het bestemmingsplan Buitengebied Lingewaard, Karstraat 52a en 52b Huissen met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 4 mei 2017 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

 

  • 1.

    Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website

  • 2.

    Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 te Bemmel. 

    Gelet op artikel 8.2 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500EA ’s-Gravenhage.

     

    Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

     

    Bemmel, 3 mei 2017

Naar boven