Ontwerpbestemmingsplan Geerken en Fort 2017 gemeente Westervoort

Logo Westervoort

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 4 mei 2017 tot en met 14 juni 2017 voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Geerken en Fort 2017’ ter inzage ligt. 

 

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Geerken en Fort 2017’ is een herziening van het bestemmingsplan De Schans voor de deelgebieden Geerken (Woongebied 1) en Fort Geldersoorth (Woongebied 4).De oorspronkelijke woningbouwplannen voor deze deelgebieden voldoen niet aan de huidige marktvraag. Het plan is daarom om deze deelgebieden te herontwikkelen, zonder dat dit ten koste gaat van de vooropgestelde beeldkwaliteit en zonder dat het aantal woningen in het gehele plan De Schans toeneemt. In het kort omvat de herontwikkeling:- het schrappen van de appartementen in het Geerken en de bouw van vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen mogelijk maken in hetzelfde ritme van de bestaande woningen aan Het Geerken.- een andere stedenbouwkundige opzet van Fort Geldersoorth waardoor er beter bij de markt aansluitende woningen mogelijk worden. 

 

Het bestemmingsplan ‘Geerken en Fort 2017’ is bedoeld om de herontwikkeling van de genoemde deelgebieden mogelijk te maken. Het overige deel van het plan De Schans (het park en de deelgebieden Heegsche Bouwing en Wonen achter de Dijk) blijft ongewijzigd. 

 

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt van 4 mei 2017 tot en met 14 juni 2017 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort en kan alleen op afspraak worden ingezien. Een afspraak maken kan via de website www.westervoort.nl of telefonisch (026) 317 99 11.

 

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken is het mogelijk schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Geerken en Fort 2017 naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van de gemeente Westervoort, Postbus 40 te 6930 AA Westervoort.

 

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen dan moet u hiervoor een afspraak maken met de afdeling Ruimte & Samenleving. De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.westervoort.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven