Ontwerp bestemmingsplan, Frederik Hendriklaan 45-47, Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Frederik Hendriklaan 45-47’ in ontwerp ter inzage ligt.

 

Het plangebied is gelegen op de hoek Frederik Hendriklaan-Heilooërdijk. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de Bleekerssloot. Aan de oostzijde grens het plangebied aan de Molenwatering en de achtererven van de woningen aan de Heilooërdijk. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de Heilooërdijk.

 

Doel

Het terrein aan de Frederik Hendriklaan is een voormalige schoollocatie en ligt op dit moment braak. De gemeente is voornemens deze locatie tot woongebied te herontwikkelen. Het voorontwerp bestemmingsplan was slechts globaal van opzet en bedoeld als eerste inzicht in de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. Het ontwerpbestemmingsplan is gedetailleerder.

Met het ontwerpbestemmingsplan vervalt de bestemming ‘Maatschappelijk’ en wordt de ontwikkeling van woningen op deze locatie mogelijk gemaakt.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 04 mei 2017 tot en met woensdag 14 juni 2017 bij de servicebalie Vergunningen- en subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar.

 

De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

 

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Alkmaar Zuid) of onder de code: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00145-0201

 

Zienswijzen

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk, of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad.

Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. Backoffice/Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar. 

 

Naar boven