Vaststelling gewijzigd Beeldkwaliteitplan St.-Annaparochie– Ulbe van Houtenlocatie

Logo het Bildt

Burgemeester en wethouders van de gemeente het Bildt maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 april 2017 heeft besloten het “Beelkwaliteitplan St.-Annaparochie – Ulbe van Houtenlocatie”, vastgesteld op 10 september 2015, op een zodanige manier te wijzigen dat binnen de welstandregels een platte afdekking van de woningen mogelijk is.

Het beeldkwaliteitplan is gericht op de ontwikkeling van een Aldi-supermarkt en nieuw te bouwen woningen op de Ulbe van Houtenlocatie in St. Annaparochie. De locatie is gelegen in het noordoostelijk kwadrant van St.-Annaparochie. De Ulbe van Houtenlocatie wordt begrensd door de Kempenaerstraat, de van Loonstraat, de Steven Huygenstraat en de Beuckelaerstraat.

Het beeldkwaliteitplan is richtinggevend voor de te ontwikkelen bouwplannen en geeft aanwijzingen voor de architectonische uitwerking. Daarnaast biedt het een aantal uitgangspunten voor de inrichting van de openbare ruimte om een doorzicht te geven op een samenhangende ruimtelijke ontwikkeling.

Het beeldkwaliteitplan is een aanvulling op de gemeentelijke Welstandsnota en wordt gehanteerd als sturend instrument om het ruimtelijke beeld actief te beïnvloeden. Na vaststelling maakt de wijziging van het beeldkwaliteitplan ook deel uit van de gemeentelijke welstandsnota. Tegen het besluit van de raad om de wijziging van het beeldkwaliteitplan vast te stellen staat geen beroep open.

Het gewijzigde beeldkwaliteitplan is vanaf donderdag 4 mei 2017 in te zien in het gemeentehuis, afdeling Wonen & Werken, van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Daarnaast vindt u een digitale weergave van dit gewijzigde beeldkwaliteitplan op de gemeentelijke website www.hetbildt.nl

Naar boven