Stadsontwikkeling 

Logo Groningen

Bezoekadres

Gedempte Zuiderdiep 98

Postadres

Postbus 7081

9701 JB Groningen

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de regiopolitie over de handhaafbaarheid van maatregel en plaatsing. De maatregel is conform het advies van de politie. Het advies is als bijlage bijgevoegd.

Motivering

Voor de wijk Helpman/ Coendersborg in Groningen heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 25 september 2014 een verkeersplan vastgesteld. Het verkeersplan is opgesteld om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te waarborgen op het moment dat de Helperzoomtunnel wordt gerealiseerd. Een belangrijk doel is het zoveel mogelijk tegengaan van sluipverkeer door de wijk Helpman/ Coendersborg. In het plan is ook rekening gehouden met de routes van de lijnbussen en consequenties die dit heeft voor de aanwezigheid van bushaltes.

Voor het plaatsen/verwijderen van de verkeersborden/verkeerstekens is op basis van het verkeersplan Helpman/Coendersborg op 5 februari 2016 een verkeersbesluit genomen (‘Besluit verkeermaatregelenplan Helpman Groningen’). Mede op basis van suggesties van bewoners worden een aantal aanvullende verkeersmaatregelen getroffen c.q. wijzigingen aangebracht.

Overwegingen Espad

Om sluipverkeer te voorkomen wordt op het Espad, nabij de aansluiting Helper Esweg, een fysieke afsluiting gerealiseerd voor voertuigen. Daarnaast wordt bord L8 (doodlopende weg uitgezonderd (brom)fietsers) geplaatst om onnodig inrijden vanaf de Verlengde Hereweg te voorkomen.

Besluit

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen dat op het Espad nabij de aansluiting Helper Esweg, een fysieke afsluiting wordt gerealiseerd voor voertuigen. Daarnaast wordt bord L8 (doodlopende weg uitgezonderd (brom)fietsers) geplaatst.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op groningen.nl/bezwaar-maken. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon 14 050.

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

 

  • 1.

    uw naam, adres en telefoonnummer;

  • 2.

    de datum waarop u het bezwaar indient;

  • 3.

    het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

  • 4.

    waarom u het niet eens bent met het besluit;

  • 5.

    uw handtekening. 

    Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan dit besluit vindt.

     

    Stuur uw bezwaarschrift naar:

    college van burgemeester en wethouders

    Postbus 30026

    9700 RM Groningen

     

Met vriendelijke groet,

burgemeester en wethouders van Groningen,

namens hen, concerndirecteur Groningen,

namens deze,

       

E.A. Tollenaar

teamleider, directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp

Naar boven