Besluit vaststellen hogere grenswaarde (Wet geluidhinder) t.b.v. de bouw van een woning aan de Willevenstraat (naast nummer 10) te Schaijk.

Logo Landerd

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat het besluit tot het vaststellen van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor de bouw van een woning aan de Willevenstraat (naast nummer 10) te Schaijk, voor eenieder ter inzage ligt.

Waarom een hogere grenswaarde vaststellen?

Er is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48dB(A) wordt overschreden.

Het college van burgemeester en wethouders is op grond van artikel 110a Wet geluidhinder bevoegd een hogere waarde vast te stellen. In dit geval maakt het college van burgemeester en wethouders van deze mogelijkheid gebruik.

Besluit.

Besloten is de gevelbelasting (geluidbelasting) voor de te bouwen woning aan de Willevenstraat (naast nummer 10) te Schaijk, vast te stellen op 52 dB.

Inzage.

Dit besluit ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 1 mei 2017 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken.

Beroep.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarde geluidhinder bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • -

    Naam en adres van diegene die het beroep indient;

  • -

    De datum van het beroepschrift;

  • -

    Een omschrijving van het besluit waartegen beroep wordt ingediend;

  • -

    Een omschrijving van de reden waarom beroep wordt ingediend.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep aan te tekenen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111.

Het gemeentebestuur van Landerd.

Naar boven