Gemeente Goeree-Overflakkee - Vastgesteld wijzigingsplan Molenpolder, fase 1 als gevolg van tussenuitspraak Raad van State

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maken, overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het vastgestelde wijzigingsplan Molenpolder, fase 1 ter inzage wordt gelegd.

Tussenuitspraak Raad van State

Het besluit is genomen als gevolg van de tussenuitspraak van 8 februari 2017 (kenmerk: 201603874/1/R6) van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling).

Plangebied en aanleiding

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de realisatie van maximaal 100 woningen en bijbehorende voorzieningen in het plangebied Molenpolder. Het plangebied is gelegen tussen de Molendijk, Molenweg en de Zuiddijk in Oude-Tonge.

Wijzigingen

Als gevolg van de tussenuitspraak van de Afdeling is het wijzigingsplan Molenpolder, fase 1 op de volgende onderdelen aangepast:

  • -

    In de toelichting van het wijzigingsplan is de onderbouwing ten aanzien van de Ladder voor duurzame verstedelijking (artikel 3.1.6 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening) aangevuld;

  • -

    In de planregels van het wijzigingsplan zijn in artikel 9 regels opgenomen waarin de parkeernorm geborgd wordt.

Inzage

De stukken kunt u inzien met ingang van 26 april 2017 tot en met 6 juni 2017 in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het wijzigingsplan ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tot en met 6 juni 2017 kan beroep tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan in te stellen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij vaststelling van het wijzigingsplan zijn aangebracht.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Moelker van de afdeling Externe Ontwikkelingen, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

Naar boven