Ontwerpbestemmingsplan Hengelderweg 6, Voorst

Logo Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vanaf 27 april 2017 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage een ontwerp van het bestemmingsplan Hengelderweg 6, Voorst (NL.IMRO.0285.20232-OW00) en de bijbehorende stukken. Deze stukken zijn op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur in te zien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor maakt u een afspraak met Wouter IJsseldijk. Zijn telefoonnummer is 0571-27 98 48. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Op www.voorst.nl onder Wonen | Ruimtelijke Ontwikkeling, Bouwen en Wonen | Ruimtelijk plan raadplegen | Ruimtelijke plannen: ter inzage zijn de plannen te bekijken. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk dat de bedrijfsbebouwing voor het bedrijf in biologische zaadveredeling wordt vergroot aan de Hengelderweg 6 in Voorst. De uitbreiding van de glasopstanden en de bijbehorende bedrijfsgebouwen worden landschappelijk ingepast.

Om uitvoering van het plan te garanderen krijgt het erf- en landschapsplan de status van beeldkwaliteitsplan. Het beeldkwaliteitsplan vormt, na vaststelling door de gemeenteraad, voor het plangebied het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand in plaats van de Welstandsnota.

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde periode kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Uw zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van Voorst. Het e-mailadres is raad@voorst.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Hengelderweg 6, Voorst. Neem contact op met Wouter IJsseldijk voor een mondelinge zienswijze.

Twello, 26 april 2017

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven