(Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan Ermerstrand.

Logo Coevorden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 februari 2017 het bestemmingsplan Ermerstrand gewijzigd heeft vastgesteld.

Het Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan ligt ten zuidwesten van het dorp Erm. Het plangebied wordt gevormd door het recreatieterrein Ermerstrand en de recreatieplas waaraan dit recreatieterrein is gelegen. Het recreatieterrein Ermerzand maakt geen onderdeel uit van het plangebied. Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de Kleikoelenweg.

Het Visiedocument Ermerstrand 2010 vormt de basis voor het bestemmingsplan. Enerzijds is het bestemmingsplan een actualisatie van de bestaande planologische regelingen. Anderzijds bestaat het bestemmingsplan uit een aantal beoogde nieuwe ontwikkelingen,

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het betreffen zowel ambtshalve als wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht. Voor de wijzigingen wordt verwezen naar het desbetreffende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Ermerstrand’, alsmede naar het raadsbesluit inclusief de ‘Reactienota zienswijzen ‘Bestemmingsplan Ermerstrand’’ die als bijlage bij het bestemmingsplan zijn gevoegd.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan i nzien?

Het bestemmingsplan Ermerstrand, het raadsbesluit, de Reactienota zienswijzen ‘Bestemmingsplan Ermerstrand (met daarin de aanpassingen n.a.v. de zienswijzen en de ambtshalve aanpassingen) kunnen worden ingezien van dinsdag9 mei 2017 tot en met woensdag 21 juni 2017tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden.

Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

U kunt het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij in een eerder stadium geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • die het niet eens is met de bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen;

  • die het niet eens is met het aanwijzingsbesluit van de provincie

kan van dinsdag 9 mei 2017 tot en met woensdag 21 juni 2017 beroep instellen tegen de bovengenoemde besluiten bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het aanwijzingsbesluit van de provincie treedt in werking op het moment van bekendmaking.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet een nieuw besluit is genomen, of door de Raad van State anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening

Naar boven