Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Noordzijdseweg / Damweg (Plan Polsbroekerdam).

Logo Lopik

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “"Noordzijdseweg / Damweg” gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herinrichting van het gebied rondom de kruising van de Damweg met de Benedeneind ZZ en de Zuidzijdseweg in Polsbroekerdam. Het plan voorziet in de nieuwbouw van verschillende woningen aan de Damweg (in de richting van Lopik). Daarnaast voorziet het plan in de herinrichting van het perceel Noordzijdseweg 215 te Polsbroek

De wijzigingen hebben betrekking op de toelichting van het bestemmingsplan en artikel 3.2.1, artikel 4.2 lid e en artikel 6.2.2 van de planregels. Op de verbeelding is het bouwvlak op gronden met een agrarische bestemming langs de Damweg komen te vervallen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de overige bijbehorende stukken liggen van 26 april 2017 tot en met6 juni 2017 voor een ieder ter inzage van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur bij de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik. Ook buiten de genoemde openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor kunt u een aparte afspraak maken via tel. (0348) 559955. Daarnaast is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar:

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer: NL.IMRO.0331.BPDamwegNZweg-BP01

  • op www.lopik.nl onder: inwoners, bestemmingsplannen, landelijk gebied / vastgesteld

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan schriftelijk een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal u een griffierecht in rekening brengen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel verzoek om voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, te weten op 7 juni 2017. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven