Gemeente Tynaarlo – RectificatieOntwerpbestemmingsplan Woningbouw Paterswolde Noord(NL.IMRO.1730.BPPaterswoldeNoord-0301) – Gemeente Tynaarlo

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders maken het volgende bekend.

Inleiding

De gemeente Tynaarlo voorziet binnen haar integraal accommodatie beleid onder meer in de herhuisvesting van basisscholen. De school OBS Paterswolde Noord aan de Groningerweg 8 te Paterswolde, is reeds verhuisd naar de MFA Borchkwartier in Ter Borch. Hierdoor is de functie van het voormalige schoolgebouw komen te vervallen en is de vrijgekomen locatie nu inzetbaar voor woningbouw. Sinds het vertrek van de school wordt het gebouw tijdelijk in gebruik gegeven.

Er is door de gemeente en projectontwikkelaar PC Vastgoed uit Groningen een overeenkomst gesloten voor de realisatie van grondgebonden woningen. Dit heeft nu geresulteerd in een planontwerp met 12 vrijstaande woningen. Om dit mogelijk te maken, is er een bestemmingsplanwijziging en een besluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder nodig. De gemeenteraad heeft op 20 december 2016 besloten het ontwerp bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhindervrij te geven voor de inspraak.

Ter inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan met bijlagen, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder liggen vanaf vrijdag 13 januari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

Iedere belangstellende kan in die periode het ontwerp zonder afspraak inzien tijdens de openingsuren van het team Publiekszaken en Veiligheid. Voor openingstijden zie www.tynaarlo.nl. Buiten de openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk.

Alle stukken zijn vanaf heden ook digitaal te bekijken op de website van de gemeente en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Heeft u een zienswijze?

Met ingang van 13 januari 2017 gedurende zes weken kan een ieder schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA Vries.

Tevens bestaat de mogelijkheid om binnen die termijn mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient u vooraf een afspraak te maken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Ontwikkeling, telefoonnummer 0592 266662.

Naar boven