Ontwerpbestemmingsplan “De Broeckgouw”

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 21 april 2017 het ontwerpbestemmingsplan “De Broeckgouw” gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. Het plan idn-nummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0385.bpDeBroeckgouw-ow02.

Plangebied

Het plangebied omvat het (woon)gebied De Broeckgouw dat op dit moment is opgenomen in het bestemmingsplan Zuidpolder-oost en een zestal daarop betrekking hebbende partiële herzieningen. De Broeckgouw betreft een woonwijk waar in totaal circa 1200 woningen (inclusief zorgeenheden) met bijbehorende voorzieningen worden gerealiseerd. Het gebied is sinds een aantal jaren al in ontwikkeling. Circa 750 woningen en kavels zijn reeds verkocht en voor een groot deel opgeleverd en bewoond. In de zuidoosthoek (en ten westen van de gerealiseerde 2e toegangsweg naar de Broeckgouw c.q. ter plaatse van de huidige stallingsplaats voor viswagens) wordt middels dit ontwerpbestemmingsplan een nieuwe bestemming “Maatschappelijk” toegevoegd, alwaar een sportvoorziening en overige maatschappelijke voorzieningen, zoals een bouwspeelplaats en een (eventuele) nieuwe stallingsplaats voor viswagens mogelijk zijn.

Doel

Dit nieuwe bestemmingsplan biedt in principe dezelfde mogelijkheden voor de doorontwikkeling van de wijk als het oorspronkelijke bestemmingsplan en de vastgestelde herzieningen die worden vervangen, zij het dat dit in een hedendaagse planregeling is vervat. De hoofddoelstelling is het kunnen beschikken over een actuele planologische regeling.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan “De Broeckgouw” met de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende de eerder genoemde periode ter inzage bij het loket van de sectie Omgevingsbeleid van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Mgr. C. Veermanlaan 1f in Volendam tijdens de openingsuren van 9.00-12.30 uur. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien (tel. 0299-398398).

Digitaal raadplegen vanaf vrijdag 21 april 2017

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien via de website van de gemeente: www.edam-volendam.nl, Nieuws van uw gemeente, bekendmakingen of via de rubriek Bouwen & verbouwen, bestemmingsplannen, Ontwerpbestemmingsplannen: ontwerpbestemmingsplan “De Broeckgouw” met een link naar de landelijke voorziening: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0385.bpDeBroeckgouw-ow02

of via de volgende link: http://Edam-Volendam.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NLIMRO0385bpDeBroeckgouw-ow02

Zienswijzen

Met ingang van vrijdag 21 april 2017 kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “De Broeckgouw”. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid (tel.: 0299-398398).

Inloopavond op 26 april 2017

Voor dit ontwerpbestemmingsplan wordt op woensdag 26 april 2017 van 19.00 uur tot 21.00 uur een inloopavond gehouden, waarbij belangstellenden kennis kunnen nemen van het plan en voor hun vragen of opmerkingen terecht kunnen. Deze inloopavond wordt gehouden in het Vergadercentrum Edam, Schepenmakersdijk 16 te Edam (het voormalige HHNK-gebouw).

Algemene informatie

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid (tel. 0299 – 398 398).

Naar boven