Vastgesteld bestemmingsplan Tiel Noord – Kleine kernen - Vrijthof

Logo Tiel

De gemeenteraad van Tiel heeft in zijn vergadering van 22 maart 2017 het bestemmingsplan ‘Tiel Noord - Kleine kernen – Vrijthof’ ongewijzigd en zonder exploitatieplan vastgesteld.

Het plan maakt een uitbreiding en vervanging van verpleeghuis Vrijthof op het perceel Burgemeester Meslaan 49 te Tiel mogelijk. De (ver)nieuwbouwplannen passen niet in het geldende bestemmingsplan “Tiel Noord – Kleine kernen” vanwege de overschrijding van het meest zuidelijk en meest noordelijk gelegen gedeelte van de beoogde nieuwbouw qua hoogte, waarbij de bouwhoogte met 2 meter wordt overschreden. In plaats van de toegelaten 7 meter in het vigerende bestemmingplan, wordt met onderhavig bestemmingsplan een hoogte tot 9 meter mogelijk gemaakt. Het meest oostelijk gelegen deel van de nieuwbouw blijft met een hoogte van 6 meter binnen de maximale toegestane bouwhoogte van 7 meter. Er vindt ten opzichte van het toe te laten bebouwingspercentage van 40% geen wijziging plaats.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 20 april 2017 gedurende zes weken ter inzage bij het omgevingsloket in het Klant Contact Centrum (KCC), Achterweg 2 te Tiel. Indien men toelichting wil op deze documenten kan telefonisch een afspraak worden gemaakt bij het Omgevingsloket, telefoon: (0344) 637 167. Ook is het mogelijk om via e-mail vragen te stellen (omgevingsloket@tiel.nl). Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0281.BP00026-va01 en de gemeentelijke website www.tiel.nl

Binnen de hierboven genoemde termijn van zes weken kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, worden ingesteld door:

-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Tiel, 19 april 2017

Naar boven