Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied, Reparatieplan 2016’

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 21 april 2017 het door de gemeenteraad bij besluit van 4 april 2017 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied, Reparatieplan 2016’ voor een ieder zes weken ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele buitengebied van Oost Gelre, met uitzondering van de kernen en de landbouwontwikkelingsgebieden en enkele specifieke adressen.

Sinds het vorige reparatieplan voor het buitengebied is in de dagelijkse praktijk geconstateerd dat toch nog enkele omissies in het vastgestelde bestemmingsplan voorkomen. Naar aanleiding hiervan is besloten opnieuw een correctieve herziening op te stellen. In dit reparatieplan zijn reparaties, verduidelijkingen, vergunde situaties en uitwerkingen van beleid meegenomen. De zienswijzen zijn verwoord en beantwoord in een 'Nota inhoud en beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Buitengebied, Reparatieplan 2016'. Hier zijn tevens enkele ambtshalve wijzigingen in opgenomen.

In dit bestemmingsplan zijn wijzigingen op perceelsniveau doorgevoerd en ook in de regels zijn wijzigingen doorgevoerd, die voor een ieder van belang kunnen zijn. In de toelichting van het bestemmingsplan en de 'Nota inhoud en beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Buitengebied, Reparatieplan 2016'is uitvoerig beschreven wat de wijzigingen zijn ten opzichte van het bestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011, het bestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied Oost Gelre en het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Reparatieplan 2016.

Inhoud van het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011 en het bijbehorende bestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied Oost Gelre. Het bestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011 en het bestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied Oost Gelre blijven van kracht. Het bestemmingsplan Buitengebied, Reparatieplan 2016 is een aanvulling op deze twee bestemmingsplannen. Deze aanvulling bestaat uit de volgende onderdelen:

  • -

    T oelichting: Hierin is uitvoerig beschreven wat de wijzigingen zijn ten opzichte van het bestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011 en het reparatieplan Buitengebied Oost Gelre;

  • -

    Verbeelding: Hierop zijn op perceelsniveau aanpassingen gedaan;

  • -

    Regels: De aanvullingen en aanpassingen in de regels op het bestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied Oost Gelre zijn gemarkeerd of met doorhalingen aangegeven. De regels zijn van toepassing op het totale gebied van het bestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011 van 18 december 2012 en het bestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied Oost Gelre van 19 september 2014. Om deze reden valt het hele plangebied van die bestemmingsplannen ook onder deze herziening. De regels vervangen dus eigenlijk de regels van het bestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied Oost Gelre en kunnen worden gelezen in samenhang met de verbeelding van het bestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011, het bestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied Oost Gelre en deze correctieve herziening.

Recente bestemmingsplannen niet meegenomen

De percelen, waarvoor na vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Oost Gelre 2011 en het bestemmingsplan Reparatieplan Buitengebied Oost Gelre, een partieel bestemmingsplan of een wijzigingsplan is vastgesteld, zijn buiten beschouwing gelaten in deze herziening. Voor deze percelen geldt het plan dat recentelijk is vastgesteld.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied, Reparatieplan 2016’ met identificatienummer NL.IMRO.1586.BPBUI2000-VG01 ligt met ingang van 21 april 2017 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage (t/m 1 juni 2017). Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen op onze website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl).Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 2 juni 2017. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven